maanantai 10. marraskuuta 2014

Maalattua pitsiä


Eilen illalla tosiaan halusin harjoitella pitsin maalailua käsin. Hain muutamia ideoita Youtubesta, ja kaikkein mielenkiintoisimmassa videossa opetettiin maalailemaan omalla hiuksella. Juttu on siis se, että otat yhden hiukset, taitat sen kaksinkerroin ja kieputat sitä hetken jotta se pysyy muodossaan. Tähän asti onnistuin, mutta maalaamisesta ei kyllä tullut yhtään mitään! Totesin, että akryylimaalini ovat liian paksuja, ja pitänee tyytyä siveltimeen. Mutta jos teitä kiinnostaa tuo video josta puhuin, löydätte sen täältä.


Ennen noiden pitsien lähempää esittelyä, vilauttaisin samalla kuvan eilen syntyneestä kirsikkapuutipistä, josta voisin näin jälkikäteen mainita ainakin sen, että kukkia olisi pitänyt olla enemmän, ja jotta se edes muistuttaisi kirsikkapuuta, olisi oksien pitänyt olla paljon tummemmat, huoh. Mutta sinänsä se on ihan nätti :)
Yllä on sitten parit eri pitsit jotka maalasin, alemmasta pidän kyllä paljon enemmän. Nämä vetelin siis ihan vain valkoisella akryylimaalilla kynsilakkapohjalle, sillä koen jotenkin turvallisemmaksi toimia näin. Jos joku kohta pitsistä tms. maalauksesta menisi pieleen, sen saisi pyyhkäistyä kastellulla siveltimellä näppärästi pois, ilman että pohjaväri sotkeentuisi, tai joutuisi aloittamaan kokonaan alusta. 

En ollut koskaan aikaisemmin maalannut pitsiä, joten tein sen tosiaan tutoriaalien pohjalta, toki hieman mukauttamalla lähtöideaa. Mielestäni näistä tuli oikein sieviä, ja uskokaa tai älkää, ne olivat todella helppoja toteuttaa!  Menkääpäs ja testatkaa, jos ette ole vielä ehtineet :)Hyvää alkuviikkoa toivottaen,

Nena

8 kommenttia:

 1. Kauniita! Ja kyllä mä ainakin välittömästi tuon tunnistin kirsikkapuuksi, kaunis :) Itekki pari kertaa kynsille koittanu kirsikan oksia töherrellä, kynsilakoilla tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Hyvä että on tunnistettavissa :D Ja nuo kirsikan oksat on kyllä ilmeisen yleisiä aiheita kynsi-ihmisten keskuudessa, mutta pitihän mun nyt omanikin esitellä :D

   Poista
 2. Nää on upeita! Mulla itsellä on niin tärisevät kädet, että ei ikinä onnistuisi tällaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ikinä sano ei ikinä! ;) sivellin vain käteen ja testailemaan, kyllä harjoittelu tekee mestarin :) mutta kiitos kehusta, mäkin oon aika ilonen lopputulokseen :)

   Poista
 3. Upeita! :) Mullakin on melko tärisevät kädet ja ainakaan lakoilla lopputulos ei yleensä oo mikään kovin kummonen. :D Mutta pitäs ehkä hommata ihan akryylimaalit, niin jos niillä onnistus paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja akryylimaalit kyllä kannattaa hommata, niillä on todella huoletonta tehdä kaikkea pikkutarkkaa, kun tietää ettei koko lakkaukset mene pieleen jos käsi vähän heilahtaa :)

   Poista
 4. haha, mun on ihan pakko kokeilla tota hiusjuttua joskus! olin vähän aikaa silmät pyöreenä että mitää :D mutta nyt on kyllä ihan pakko kokeilla!

  VastaaPoista
 5. Joo, se oli aika mielenkiintoinen idea :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥