maanantai 12. tammikuuta 2015

Haastetrio 2015 / kuivamarmorointi


Nyt olisi ensimmäisen, pitkäaikaisen haasteeni vuoro. Ihanat Anni, Fani, ja E-S ovat yhdessä käynnistäneet vuodelle 2015 Haastetrion, johon minulla on ilo osallistua. Haasteessa on kolme eri aihetta: kirjakynnet, kuivamarmorointi sekä asu & kynnet. Osallistuakseen tulee siis joka kuukausi tehdä ainakin johonkin aiheeseen kynnet, tarkemmat ohjeet löytyy seuraavista postauksista:  AnniFaniE-S


Ensimmäisessä haastekuussa halusin ehdottomasti tehdä kuivamarmoroidut kynnet, sillä tekniikka on minulle täysin vieras. Tiesin kyllä suunnilleen miten homman voi toteuttaa, mutta en ollut koskaan itse testannut sitä. Alusksi katselinkin kasan tutoriaaleja Youtubesta saadakseni paremmin selville, että mitä kaikkea (ja miten) tällä tekniikalla voikaan tehdä.Kun homman nimi oli selvillä, aloitin lakkailun. Halusin ehdottomasti testata pohjavärinä China Glazen Desert Sunia, lakkaa, joka tuli lakkapaketissa jonka voitin arvonnasta jokin aikaa sitten, sillä kyseisen merkin lakkoja en ole aiemmin käyttänyt ollenkaan. Mainittakoon, että tämä vuoden 2012 On Safari -kokoelmassa esiintynyt kamelinvärinen creme oli kaikin puolin toimiva tapaus, ja peitti hyvin kahdella kerroksella.

Marmorointiin käytin sitten kolmea eri lakkaa, Rimmelin 505 Get it While it's Hotia, Golden Rosen Magic Color numeroa 319 sekä Seppälän valkoista. Näitä laitoin vuorotellen paksuina pisaroina eri kohdille kynttä, ja sitten aloitin kuvioiden väkertämisen ohuella dottarilla, jolla vetäisin aluksi yhden ison kiemuran keskelle kynttä, edeten ulkoapäin sisälle. Tämän jälkeen yhdistelin loput läikät kuvioon ohuen siveltimen avulla, ja kynnet olivatkin jo päällyslakkaa vaille valmiit.
Tykkäsin kyllä tekniikasta, ja itseasiassa näistä kynsistäkin ihan kympillä! Lopputulos muistuttaa jonkin sortin makeisia ja näyttää kaikinpuolin hienolta. Onneksi lähdin haasteeseen mukaan, en usko, että tätä tekniikkaa olisi muuten tullut vielä pitkään aikaan testattua.


Mitäs pidätte kynsistä? Aiotteko osallistua tähän haasteeseen?22 kommenttia:

 1. Nää on hienot! Kestikö miten kauan lakkojen kuivuminen kun tuossa kuivamarmoroinnissa ilmeisesti tulee hieman paksummalti lakkaa kuin tavallisessa lakkauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja luultavasti olisikin mennyt ikuisuus, mutta kun pintakuivan päälle länttäsi Secheä niin aika nopeastihan nuo kuivui, aikalailla normiajassa oikeastaan :)

   Poista
 2. Nämä kynnet on ehkä mun suosikit kaikista kynsistä, mitä oon sulta tähän asti nähnyt! Niin kauniit, tulee ihan toffee mieleen! Vitsit, kun itsekin osais väsätä tällaisia kynsiä. On kyllä upeat =)

  VastaaPoista
 3. Ompa kivat kynnet! Tulee ihan mieleen joku kinuski tai toffee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja niinhän näistä tuleekin :)

   Poista
 4. Tosi kivat! Tulee ihan mieleen vaniljajäätelö ja kinuskikastike :D

  VastaaPoista
 5. Ekana kynsistä mieleen tuli kinuski kermavaahdolla. Slurps! Nää on makeat, nam nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :)<3 Ja kyllähän nää on aika kinuskimaiset :)

   Poista
 6. Jes, kiva että lähdit samantien haasteeseen mukaan! Tartuit heti mun makuun haastavimpaan aiheeseenkin. ;) Värivalinnat on mun silmään just miellyttävät ja hauskannäköinen on lopputuloskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Ihanaa että teitte avoimen haasteen, tosi kiva päästä osallistumaan tähän! :)

   Poista
 7. Oi ihanaa kun osallistuit haasteeseen! Mulle tuli heti noista kynsistä mieleen toffeekarkit - tai karkit ylipäätänsä :p Kiitos vaa, nyt mulla on hirvee makeenhimo ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, pahoitteluni! :D Ja tietenkin lähdin tähän mukaan, on meinaan tosi mielenkiintoinen haaste! :)

   Poista
 8. Hauska väriyhdistelmä, tulee joku vaniljajäätelö kinuskikastikeella mieleen. :D En oo vielä lähtenyt haasteeseen mukaan, mutta vois laittaa kyllä harkintaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja harkitse toki, mutta ois kyllä kiva nähdä sunkin versioita tän haasteen aiheista :)

   Poista
 9. Upeet ! :) Tolla marmonoinnilla saa kyllä tosi näyttävän näköiset kynnet ! :P Näyttää paljon vaikemmalta tehty, kuin ovatkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Ja ihan totta, tällain saa kyllä hyvin "huijattua" monimutkaisen näköiset kynnet :D

   Poista
 10. Voi vitsi miten siiistit!! :) Toffeiset avaruuskynnet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa nauroin ääneen tälle kommentille, kiitos! :D Kyllähän ne jotain sellaista muistuttaa :D

   Poista
 11. Ihanat! Kinuskia ja kermavaahtoa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥