keskiviikko 18. helmikuuta 2015

#ablecs15 Week 2: Shades of grey


Olen huomannut, että erilaisten haasteiden aikana haasteisiin osallistuvat bloggaajat yleensä pitävät huippujuttuna sitä, että ei tarvitse keksiä itse otsikoita. Mutta ai että kuinka minä itse vihaankaan noita valmiita otsikoita! Pidän paljon enemmän siitä, kun voi rauhassa katsella koneen ruudulta kokonaisuutta: postaustekstiä, kynsiä ja niissä käytettyjä lakkoja ja nokkelasti keksiä jonkun mehevän otsatekstin niille. Ei, en väitä että otsikointini olisi tähän asti ollut mullistavan mielenkiintoista, mutta on niiden kehittäminen silti huomattavasti hauskempaa kuin kirjoittaa tuohon yläkenttään joku jonkun toisen valmiiksi räätälöimä otsikko. Ja ei siinäkään, ei Shades of grey -otsikossa tai muissakaan haasteotsikoissa yleisesti itsessään ole mitään vikaa, mutta kyllähän ne tekisi mieli itse keksiä. Onneksi aina ei ole haastepäivä, ja pääsee kehittämään lentäviä lauseita postausten yläosaan - ihan itse.

Näillä kynsillä olisi kuitenkin niitä harmaan sävyjä, minkä otsikkokin jo kertoo. Kirjoihin tai elokuviin en ota kantaa, vaan siirrytään nyt otsikointijupinoista suoraan puhumaan näistä kyseisistä kynsistä.


Omistan yhden ainoan harmaaksi laskettavan lakan, ja sekin sisältää shimmeriä ja taittaa vihreään. Onneksi hätä ei ollut tämännäköinen, vaan kaapistani löytyi Oumaxin akryylimaalit joiden mustasta ja valkoisesta on helppoa sekoitella koristeluihin sopivia sävyjä. Tämän olisi voinut tehdä mustalla ja valkoisella kynsilakallakin, mutta inhoan kynsilakkojen kuivumista paletille joten käytän mieluummin maaleja silloin kun on mahdollista, ne ainakin pysyvät käyttökelpoisina koko koristeluprosessin ajan etkä joudu olemaan koko ajan lotraamassa lisää maalia purkeista ihan vain koska edelliset kuivuivat.

Nämä olivat siis eiliset kynteni, ja lakkaukset ovat edelleen menossa mukana. Aloitin hommat sutimalla kaksi kerrosta Nufun mustaa kuivuneen aluslakan päälle, ja kun se oli kuivunut tein tosiaan waterfallin erilaisilla harmaasävyillä. Yksinkertaisesti kerrottuna siis vetelin keskenään hieman erimittaisia ohuita viivoja kynsien tyviin käyttäen useaa eri värisävyä. Lopputulos oli mielestäni siisti ja huoliteltu, joskin ehkä hieman tylsä. Tuntuu siltä, että kohta on pakko tehdä jotkut överikynnet, tämmöiset simppelit alkavat turhauttamaan!
Käykö teillä usein niin, että liian helpot asiat alkavat ärsyttämään? Useat simppelit kynnet peräkkäin, valmiit otsikot, pakastepitsat...?

// Hello everyone! These nails were again very simple to do (I really need to do something more difficult to my nails soon!) and actually I used only one polish and some acrylic paints to make these. And top and base coat of course. 

As a base color I used my black polish from Nfu Oh, an on top of that I made waterfall (= those thin lines) with Oumaxi's acrylic paints. After that I applied my top coat and nails were done. I think the design is pretty, even thought it's kind of boring.26 kommenttia:

 1. Upeat kynnet taas, sä vaan osaat niin hyvin ♥
  Hih välillä kyllä tulee löydettyä joitain hyviä otsikoita lookbookista tai kivoja lauseita mitkä käy joihinkin pousteihin, mutta kyllä sitä silloin tällöin omastakin päästä keksii niitä otsakkeita. Mulle itse asiassa ihan sama, kunhan otsikko käy siihen mistä poustissa on kyse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) <3 Ja siis ns. lainatuissa otsikoissa en itse näekään mitään pahaa, mutta kun haasteiden aikana on suorastaan "pakko" käyttää sitä tiettyä otsikkoa kyseisessä postauksessa, mikä alkaa pidemmän päälle pännimään :D

   Poista
 2. Mä oon kyllä ihan samaa mieltä! Ketuttaa kun bloggerissa 40% julkaisusta on #ablecs15 shades of grey ja 40% #ablecs15 matched to an outfit ja loput sitten jotain muuta... Piti vähän päästä purkamaan :'D musta on paljon kivempi lukea blogeja sillon kun ne itse keksii idean eikä tuijotella koko viikkoa harmaita kynsiä, hoh

  Mutta nyt kun kivi sydämeltäni on vierähtänyt niin voisin palata takaisin näihin sun kynsiin :D sun waterfall on ihan mielettömän hyvin onnistunut! Mulle on itelle jäänyt sellanen kuva että tää oisi ihan törkeen vaikee tehä mutta en tainnut kyllä ensimmäisellä yrityksellä omistaa ohutkärkistä sivellintä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Se on kyllä äärettömän raivostuttavaa kun tosiaan lukulistan kaikki postaukset on samalla nimellä ja sitten pitäisi vielä itsekin pistää postauksiin samat otsikot :D Olen niiin samaa mieltä :D

   Ja hei kiitos älyttömästi! Tuo waterfall ei tosiaan ole kovin vaikea kunhan on tarpeeksi ohut sivellin, senkuin vain vetelee menemään :)

   Poista
 3. Itse en kuulu näihin otsikko-intoilijoihin.. Mutta kyllä liian yksinkertaiset alkaa helposti ärsyttämään ja sitten saattaakin vahingossa vetää överiksi esimn glitterin kanssa :D
  Nämä sinun harmaat ei kyllä ole liian yksinkertaiset =) Tekisi itselläkin mieli kokeilla akryylimaaleja, mutta ainakin akryylikynsille tulin allergiseksi kun niitä aikoinaan tein. Onko niissä samat aineet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että :/ Rakennekynsiin liittyvät allergiat ovat yleensä akrylaateista lähtöisin, ja akrylaatteja tosiaan käytetään myös akryylimaalien kovettajina. Eli jos allergiat olivat pahat, pysyisin kyllä kaukana akryylimaaleistakin :/ Tosi ikävä juttu että sulle iski se allergia, mä pelkään sitä omalla kohdalla ihan hirveesti :( Tsemppiä!

   Tuli kyllä mieleen, että markkinoilta löytyy kynsien koristelumusteitakin, joita voi käyttää akryylimaalien tavoin tarkkaan koristeluun. Itse olen ajatellut tilaavani niitä testiin, enkä ainakaan uskoisi että niistä löytyy akrylaatteja, kannattaa kyllä ottaa selvää. Täältä ainakin löytyy niitä > https://www.etsy.com/shop/StylishNailArtShop?page=1

   Ja sitten vielä se, että uskoisin kyllä että googlaamalla löytyisi akrylaatittomia askartelumaalejakin. Kynsikoristeluissa tärkeää on lähinnä se, että maaleista löytyy hyvä pigmentti ja ovat vesi tai asetoniliukoisia.

   Toivottavasti löydät jonkinlaiset maalit joita voit käyttää! :)

   Poista
 4. Oi, nää on kyllä tosi kivat. :)

  VastaaPoista
 5. Aika herkullisen näköiset!! :) <3
  Minäkään en tykkää noista valmiista otsikoista.. :D Mieluiten sitä itse keksii, vaikka välillä ei ole harmainta aavistusta, mitä otsikoksi laittaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos Roosa <3 :')

   Ja hienoa kuulla etten ole ainoa joka inhoaa valmista otsikointia :D

   Poista
 6. Vitsit nää on upeet kynnet! :)
  Muaki ärsyttää nää haasteitten otsikot ku lukulistalla melkee kaikil postauksil sama otsikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito paljon Tinkerbell! :) <3 Ja tuo otsikointi ilmeisesti ärsyttää useampaakin, ainakin tämän postauksen kommenttien perusteella :D

   Poista
 7. Ihanat!
  En mä ainakaan otsikoi noita haastekynsiä tuolla ablecs15 -rimpsulla, vaan keksin otsikot (jollei pää lyö ihan tyhjää) itse. Ei maailma siihen kaadu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja niin, hupsista, en ole oikeastaan edes ajatellut sitä vaihtoehtona, että kehittäisi haastepostauksillekin omat otsikot. Nyt kun sitä ajattelee, niin olisi kyllä hyvä idea. Itku sentään, olisi pitänyt tajuta aiemmin :D Nojaa, ehkä pärjään noilla valmiilla otsikoilla, vaikka välillä vähän ärsyttääkin :'D

   Poista
 8. Mä oon kyllä ihan samaa mieltä! Ketuttaa kun bloggerissa 40% julkaisusta on #ablecs15 shades of grey ja 40% #ablecs15 matched to an outfit ja loput sitten jotain muuta... Piti vähän päästä purkamaan :'D musta on paljon kivempi lukea blogeja sillon kun ne itse keksii idean eikä tuijotella koko viikkoa harmaita kynsiä, hoh

  Mutta nyt kun kivi sydämeltäni on vierähtänyt niin voisin palata takaisin näihin sun kynsiin :D sun waterfall on ihan mielettömän hyvin onnistunut! Mulle on itelle jäänyt sellanen kuva että tää oisi ihan törkeen vaikee tehä mutta en tainnut kyllä ensimmäisellä yrityksellä omistaa ohutkärkistä sivellintä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Se on kyllä äärettömän raivostuttavaa kun tosiaan lukulistan kaikki postaukset on samalla nimellä ja sitten pitäisi vielä itsekin pistää postauksiin samat otsikot :D Olen niiin samaa mieltä :D

   Ja hei kiitos älyttömästi! Tuo waterfall ei tosiaan ole kovin vaikea kunhan on tarpeeksi ohut sivellin, senkuin vain vetelee menemään :)

   Poista
 9. Nää kynnet on ihanat! Ja nää on MUSTAT <3. Mä voisin lakata seuraavan kuukauden mustalla (puhdistin just kynsiltä pinkit lakat). Uusi kynsihaaste vaan pystyyn nimellä "today I've been mostly painting my nails... BLACK!" :). Mäkään en ehkä lämpene näille haasteille sen takia, kun en saa yhtään kiinni ajatuksesta otsikon perusteella ja ekana kuvanakin on usein haastemainos. Helposti tulee kiireessä ohitettua sellainen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii kiitos Malle! <3 Mikään ei estä sua lakkaamasta kynsiäsi koko kuukauden aikaa mustaksi, sä kuitenkin keksisit niille niin upeat koristelut ettei kukaan varmasti valittaisi :) Ja tuo on kyllä totta, että jos on kiire, haastepostaukset on ne mitkä helpoiten jää lukematta :/

   Poista
 10. Nää on upeet! <3 Oon itse tottunut, että jos teen kynsiin jotain erilaista kuviota peruslakkauksen lisäksi, teen sen aina ns. kynsien loppuun, mutta tykästyin kovasti noihin viiruihin mitä olit tehnyt kynsien alkuun. Tätä kokeilen ehdottomasti joku päivä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) <3 Ja koitapa ihmeessä, omasta mielestä koristelut voi tehdä mihin kohtaa kynttä vain, toki koristeluista riippuen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥