perjantai 29. toukokuuta 2015

Geometriaa


Niin kuin tiedättekin, olen ollut viime viikot työharjoittelussa ala-asteella kouluavustajan roolissa, missä olen viihtynyt todella hyvin. Paljon on opetukseen sisältynyt myös matematiikkaa, ja siinä sivussa toki geometriaakin. Kun siis viimeisen viikon ablecs -haasteen toisena teemana oli "Geometric", lähdinkin sitä hyvillä mielin toteuttamaan lähimuistissani mielikuva mukavasta työharjoittelupaikastani.


Koristeluteippejä en ollut käyttänyt pitkään aikaan lakkauksissani, ja halusinkin tällä kertaa toteuttaa kynnet niitä apuna käyttäen, vaikka asia hieman hirvittikin leikkailun aiheuttaman ajantuhlaamisen vuoksi (loppupeleissä mies leikkasi teipit toista kättä varten samalla kun lätkin niitä kynsille, kun alkoi tulemaan kiire :D). Kynsien pohjalla on siis yksi kerros Gina Tricotin ihanaa raikkaan keltaista cremeä, Lemonia ja sen päälle tein liukuvärin Lemonilla sekä China Glazen Def Defyingillä. Liukuvärin päälle heitin kerroksen pikakuivattajaa.

Kynsien kuivuttua kunnolla asettelin ohuet koristeluteipit ristikkokuvioon jokaiselle kynnelle, ja niiden päälle lakkasin kerroksen Oriflamen valkoista kynsilakkaa. Välittömästi lakan levitettyäni nappasin teipit pois jotta kuvio jäisi siistiksi. Lopuksi asetin limenvihreät neon-niitit paikalleen ja lisäsin kerroksen pikakuivattajaa päälle.

Oriflamen valkoisen valitsin tällä kertaa siksi, että se on hyvin pigmenttistä ja leveän sutinsa vuoksi helppoa levittää tasaiseksi nopeasti. Se myös toden totta peitti hyvin eikä sitä tarvinnut paikkailla jälkikäteen. Ainoana ongelmana ilmeni, että se imi hieman keltaista pigmenttiä allaolevista lakoista välissä olevasta pikakuivattajasta huolimatta, eikä kuivuttuaan ollutkaan enää puhtaan valkoinen.

Kuvat ovat kehnohkot, sillä ne on pakon edessä otettu aamuhämärässä ulkona, joten ihoni on kieltämättä melkoisen harmaa. Sanottakoon vielä, että kynsienkin värit olivat luonnossa astetta eläväisemmät ja kirkkaammat.

Lakkaus oli todella mieluinen eritoten ihanien väriensä takia, eikä teippailuihin käytetty aika ja vaiva harmittanut ollenkaan. Mitäpäs te tykkäätte?*** Oriflamen lakka saatu miitistä


22 kommenttia:

 1. Kyllähän noista nyt tykkää! Aivan huiput ja värit enemmän kuin kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! Näistä tykkäsin itsekin kovasti :)

   Poista
 2. Ihan mielettömän upeat! Oot kyllä onnistunut täydellisesti! :) Mun mielestä ton päällimmäisen lakan sävy on just täydellinen vaalean kellertävä eli vaikka olisi valkoinen värjäytynyt vahingossa niin uskon et tää tulos on parempi kuin puhtaan valkoinen olisi ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Helmi! Ja itsekin ajattelin näitä tehdessäni että melkein jopa paremmalta näytti tuollainen vaaleankeltainen kuin ihan valkoinen olisi näyttänyt :)

   Poista
 3. Rakastan! Nyt rupes tekeen mieli teippailla, vaikka homma kyllä kuulostaa kivemmalta tuolla tavalla yhteistyönä. Liukuväri teippien alla on mielettömän hyvä idea :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kiitos! <3 Nuo liukuvärit teippauksen alla on houkuttaneet itseäni tosi pitkään. Ja toden totta muuten homma sujui paljon miellyttävämmin kun oli apuna toinen käsipari, hih :D

   Poista
 4. Aivan älyttömän herkullisen upeat<3 Iskee! <3

  VastaaPoista
 5. Ihanat kynnet! Tykkäsin kyllä siitä, että tuo valkoinen ei ollutkaan täysin valkoinen enää kynsillä, hyvin sopii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Itsekin oikeastaan pidin tuosta vaaleankeltaisesta enemmän, kuin jos se olisi ollut puhtaan valkoinen :)

   Poista
 6. Vau, tosi hienot! Itekin just teippailin, mutta hermot ei riittänyt kun aksenttikynsien tekemiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enail! :) Ja hei, kyllä ne aksenttiteippailutkin ihanalta näyttää, monesti paljon paremmalta kuin kaikissa kynsissä toistuvat teippikuviot :)

   Poista
 7. Ajattelinkin kuvan nähdessän onpas kivan geometriset ennenkuin luin postausta ! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥