maanantai 22. kesäkuuta 2015

Näyttävät atsteekki-kynnet + tutoriaali

Juhannus oli ja meni, mutta menneen viikonlopun tunnelmiin voitaisiin palata vielä kynsien muodossa. Itse suunnittelin pitkään lakkaavani kynnet erilaisilla vihreillä ja pinkeillä, glittereillä ja kenties koristelevani ne kukkasin tai muiden luonnon aiheiden innoittamana.

Metsään kuitenkin mentiin niissä suunnitelmissa, ja tilalle sai astua neonkirkkaat kynnet atsteekki-tyylisin kuvioin koristettuna.


Kynsilläni on siis pohjalla kaksi kerrosta Nufun valkoista, ja tämän päällä kaksi kerrosta jokin aika sitten Cesarsshopista ostamaani Color Clubin Youthquakea. Kyseinen lakka on 2010 julkaistusta Poptastic -kokoelmasta, ja se on erittäin kirkas neonpinkki joka taittaa sävyssään jonkun verran oranssin puolelle. Hyvin korallimainen.

Lakka levittyi oikein kiltisti, mutta värin puolesta tasaista lopputulosta oli lähes mahdoton saada. Nytkin kuvista näkee, että väri ei ole jokapuolelta tasaisen intensiivinen. Tämä olisi luultavasti korjaantunut kolmannella kerroksella, mutta koska epätasaisuutta ei juuri huomannut kuin vain kuvissa jätin sen laittamatta.


Nimettömiin ja peukaloihin maalailin tuollaiset atsteekki-tyyliset kuviot ja lisäsin kuvioiden tyviin keltaiset neon-niitit. Kynnet viimeistelin kerroksella Seche Viteä.

Koska pidin lakkauksesta kovasti, ajattelin kuvata teille pienen tutoriaalin siitä, miten tuollainen kuvio on helppoa väkertää vapaalla kädellä.


Tarvitset:
 • Valitsemasi sävyisen kirkkaan kynsilakan (näissä kuvissa Gina Tricotin Lemon)
 • Mustaa kynsilakkaa
 • Pikakuivattajan / muun päällyslakan
 • Kaksi eripaksuista sivellintä ja dotting toolin (minulla käytössä ohuena siveltimenä vanha akryylisivellin josta olen leikannut striperin, ja paksumpana siveltimenä Avonin kaksipäinen sivellin jonka toisessa päässä on dotting tool.)
 • Neon-niittejä
 • Paletin tai muun alustan (minulla käytössä leimauslaatan alapuoli)1. Aluksi lakkaa kynnet valitsemallasi kirkkaalla kynsilakalla.
2. Ota tippa mustaa kynsilakkaa paletillesi, ja tee keskelle kynnen tyveä yksi piste dotting toolilla. Tee sitten kaksi pistettä ensimmäisen pisteen molemmille sivuille ja vielä yksi sen yläpuolelle. Ole tarkkana että etäisyydet ovat yhtä suuria.
3 & 4. Nyt saat pisteet yhdistämällä helposti keskellä kynnen tyveä olevan pienen kolmion. Tee tämä paksummalla siveltimelläsi.
5. Tee yksi piste kolmion yläpuolelle, parin millin päähän kolmion kärjestä.
6. Ota ohut siveltimesi ja lähde vetämään vinoa viivaa pisteestä alaviistoon aivan kynnen alareunaan asti. Seuraa pienen kolmion linjaa. 
7. Tee toinen viiva myös toiselle puolelle pistettä ja sinulla on kynnelläsi kaksi valmista kolmiota.
8. Seuraa vaiheita 5-7 ja tee niin monta kolmiota lisää kuin haluat. Itse tein niitä yhteensä kolme.
9. Tee nyt ulommaisen kolmion kärjen ja kynnen kärjen keskikohdan väliin muutama apupiste dotting toolilla.
10. Tee paksu viiva apupisteillä merkkaamallesi alueelle käyttäen paksumpaa sivellintäsi.
11. Tee paksun viivan sivuun muutaman apupisteen jana, ja sitten tee niille parit toiselle puolelle viivaa.
12. Vedä viivat jokaisesta pisteestä yläviistoon ulospäin paksummalla siveltimelläsi.
12. Lopputuloksen kuuluisi näyttää tältä. Voit myös halutessasi tehdä kuvioon lisää viivoja haluamallasi tavalla ja tehdä designista omasi näköisen.
13. Kun olet tyytyväinen kuvioon, kiinnitä kynnen tyveen haluamasi värinen neon-niitti. Itse käytin liimana pikakuivattavaa päällyslakkaani.
14. Anna päällyslakan kuivua niitin alla hetki.
15. Viimeistele kynnet päällyslakalla.Mitenkäs teidän Juhannus sujui?*** Avonin sivellin saatu miitistä


34 kommenttia:

 1. "helppo":D voi kun oliskin tällaselle poropeukalolle. Mutta siitä huolimatta hyvä tuto ja ihan mahtavat kynnet!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista! :) <3 Mutta kyllä tämä yllättävän helppo oli toteuttaa, vaikka tuto saattaakin vaikuttaa sekavalta noiden apupilkkujen takia. Ne on vaan niin käteviä suoran linjan löytämiseksi :)

   Poista
 2. Oikeen pirtsakat juhannuskynnet :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kynnet ja hyvä tuto (: osaisimpa vaan tehdä noin suoria viivoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Ja nuo apupisteet oikeasti auttaa sen suoran viivan tekemisessä, kannattaa testata :)

   Poista
 4. Wow! Osaat lakata kynsiä ihan super hienosti! Itsellä onnistuu juuri ja juuri se perus lakkaaminen ja kuvioiden tekeminen on pelkkää haaveilua, en opi vaikka olen yrittänyt :D Jätän ne teille ammattilaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja harjoittelustahan se lähtee, ei tämä nyt kovin haastavaa ole kunhan on hyvät välineet :)

   Poista
 5. Mahtavat kynnet <3. Kiitos tutosta! Mä en olisi ikuna tajunnut tehdä noita apupisteitä ja sitten olisin tupeltanut viivoja mihin sattuu. Kannatti elää tämäkin päivä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Malle :') ♥ Huippua, että tutosta oli apua! :)

   Poista
 6. Oi että! Rakkautta ensi silmäyksellä nää kynnet! Rakastan tosi paljon neonvärejä kynsillä, vaikka itse olenkin niit jokseenkin huono käyttämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kiitos Fiiia! :) Neonvärit on kyllä ihania, vaikka niitä harmillisen vähän kokoelmastani vielä löytyy. Pitäisi tilailla näitä herkkuja paljon lisää :)

   Poista
 7. Upeat kynnet ja hieno sekä selkeä tuto, juhannus meni aurinkoisissa merkeissä Barcelonan auringossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) ♥

   Oih ihanaa, Barcelonassa! ♥_♥ Toivottavasti oli mieleenpainuva reissu :)

   Poista
 8. Kiva tutoriaali, pitääkin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti siitä on apua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥