lauantai 29. elokuuta 2015

Prinsessamaista

Edelleen jatketaan 31 päivän haasteessa eteenpäin (lukijan pyynnöstä haastekuva postauksen lopussa) ja tämän, eli 24. päivän aihe olisi "Inspired by a book". Luen turhan vähän kirjoja nykyään, joten aihe oli melko hankala itselleni. Kirjahyllyä selatessa vastaan tuli kuitenkin Caitlin Moranin vuonna 2012 suomennettu feministinen teos Naisena olemisen taito. Ostin kirjan sen tullessa myyntiin, ja ahmin sen parissa päivässä suurimman osan ajasta nauraen ääneen kirjailijan nerokkaille oivalluksille. Jos et ole tätä kirjaa lukenut, niin suosittelen kyllä lämpimästi - Caitlin kirjoittaa yhtäaikaa hyvin tärkeää asiaa fiksulla näkemyksellä, mutta samaan aikaan teksti on hilpeää ja ehdottoman hyvää viihdettä.

Naisena olemisen taito -kirjan pohjalta minun oli pakko päästä tekemään oikein tyttömäiset ja suloiset kynnet - sillä kirjahan tosiaan käsittelee lähes kaikkia niitä asioita, joilla naiset nyt naiseuttaan tykkäävät korostaa.

Pohjaväriksi valitsin Mi Nailsilta testiin saamani Dance Legendin lakan, Blamen. Mi Nailsilla on juuri nyt huimat alennukset menossa, joten Blamea ei enää valikoimasta löydy, mutta tämän linkin takaa löytyy vielä melkoisia kaunokaisia Dance Legendiltä, jopa pari ihanuutta tästä samasta kokoelmasta. Blame on siis Mist Way -kokoelman utuinen, lilaan taittava vaaleanpunainen crelly, jossa on seassa paljon pieniä kultaisia flakieita. Sävy on hyvin prinsessamainen, ja siksi lakka olikin täydellinen tätä haasteen aihetta varten.

Lakan koostumus oli hyvä, se ei ollut liian ohutta tai paksua ja levittyi helposti lakan laadukkaan tuntuisella siveltimellä. Flakiet eivät kasaantuneet tai jääneet koholle eikä lakan kanssa ollut muitakaan ongelmia. Peittävyys tällä ei kuitenkaan ollut erityisen kehuttava, sillä jouduin sutimaan tätä neljä ohutta kerrosta kynsilleni. Kolme paksumpaa olisi luultavasti myös riittänyt, mutta näillä mentiin. Kaikeksi onneksi kerrokset kuivuivat vikkelästi ja homma sujui nopeasti koneella istuskelun lomassa. Ylläolevassa kuvassa lakkakerrosten päällä myös kerros Nail Pattern Boldnessin Digital Flash -pikakuivattajaa.


Koristelut syntyivät vikkelästi kun tiesin, minkä tyylisen lopputuloksen haluan. Keskisormiin ja nimettömiin asetin ensin yhdet pienet helmiäisniitit vastakkaisiin yläkulmiin, ja niiden ympärille maalasin valkoisia terälehtiä Nfu Oh:n valkoisella lakalla. Terälehdet viimeistelin vielä saman merkin mustalla lakalla, ja muihin kynsiin asettelin pelkkiä niittejä koristukseksi. 

Kynnet viimeistelin NPB:n Digital Flash -pikakuivattajalla, ja niinkuin näette, ei se kukkasiani levittänyt. Lisää kokemuksiani kyseisestä pikakuivattajasta kerron kuitenkin myöhemmin.

Lakkauksesta tuli todella mieluisa, vaikkei se mitenkään erityinen ollutkaan. Pohjalakan kultaiset flakiet yhdistettynä helmimäisiin koristeisiin saivat minut kuitenkin tuntemaan itseni oikein prinsessamaiseksi, mikä pohjimmainen tarkoitukseni olikin.


Mitäs tykkäätte lakasta? Entäs tuleeko muille tyttömäisiä prinsessa-mielikuvia lopputuloksesta?


Aiemmat 31 päivän haasteen lakkaukset:
12. Stripes
14. Flowers
17. Glitter

*** Dance Legendin lakka saatu Mi Nailsilta testattavaksi yhteistyön merkeissä

32 kommenttia:

 1. Taas on niin kauniit lakkaukset.. <3_<3

  Pitäiskö itelläkin alkaa oikein urakalla harjottelemaan tota käsinmaalaamista.. ei sitä muuten koskaan opi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Roosa <3 Ehdottomasti kannattaa jos yhtään on kiinnostusta :)

   Poista
 2. Ihanan hempeät kynnet! Mun edelliset lakkaukset ovat olleet sen verran synkkiä, että nyt mullakin tekee mieli tehdä jotain hempeää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni <3 Hempeily on kyllä mukavaa välillä, kunhan sitä ei harrasta liikaa :D

   Poista
 3. tosi tosi tosi kauniit kynnet! Ja joka kerta mä ihastelen sun pitkiä kynsiä... voispa tollasia pitää kun hoitaa vauvaa haha, oon niin kade noille sun pitkille kynsille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Daniela! <3 :) Ja kyllä säkin pääset taas pitämään pitkiä kynsiä, luultavasti nopeammin kuin huomaatkaan ;D

   Poista
 4. Oi, nää on kyllä niin ihanan hempeät! :)

  VastaaPoista
 5. Vitsit, että tässä lakassa on ihana antiikkiroosa sävy. Se ei käy yhtään mun iholle mutta muilla katselen sitä enemmän kuin mieluusti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihana, ja kaikeksi onneksi on kohtuu nätti omaa ihoa vasten. Osanotot sulle ;D

   Poista
 6. Nämä ovat kyllä niin suloiset prinsessakynnet! Ja koristelut sopivat tyttömäiseen fiilistelyyn mainiosti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti! Koristeluista tykkäsin itsekin, ne oli mukavan pelkistetyt pitkästä aikaa :)

   Poista
 7. Nää on tosi ihanat! :) toisaalta ihan hyvä, että tuo lakka on Minailsilta loppunut, muuten olisi lompakkoni kevenynyt, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! :) No joo, tää on kyllä niin sun tyylinen väri! :D

   Poista
 8. On kyllä upia lakka ja ihanat prinsessa kynnet. <3

  VastaaPoista
 9. Jälleen todella kaunista jälkeä. Ihanat! :)

  VastaaPoista
 10. On kyllä oikein kauniit. :) Tykkään!

  VastaaPoista
 11. Kauniin sävyinen lakka ja muutenkin hyvin kaunis kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Tää lakka on kyllä ihan syötävän söpö :)

   Poista
 12. Todella kaunis lakka ja kirjavinkeistä olen aina riemuissani, kiitos. Muistiin laitettu ja lukuun tulee :) Kaunista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sole! :) <3 Tää kirja on kyllä ehdottomasti lukemisen arvoinen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥