tiistai 25. elokuuta 2015

Sukkelat siniset

Nyt ollaan saavuttu haasteen hankalimpaan osa-alueeseen, eli seuraavissa kymmenessä lakkauksessa pitäisi inspiroitua jostakin erinäisestä asiasta. Ei siinä mitään, jos voisi vaikka ensimmäisenä päivänä inspiroitua punaisesta lakasta, seuraavana irtoniiteistä ja sitä seuraavana kynsiteipeistä, mutta nämä aiheet ovat oikeasti kinkkisiä! 

Ensimmäinen aihe oli väristä inspiroituminen. Jotta en olisi ensin keksinyt koko ideaa ja sen mukana sitä väriä, päätin pyytää miestä sanelemaan värin tähän haasteeseen. Hän valitsi sinisen. Tottakai olin pääni sisällä jo kaavaillut pinkkejä kynsiä, sillä pinkistä olisi helppoa inspiroitua ja tehdä kunnon överit prinsessakynnet, mutta halusin tosiaan saada ensin sen värin, ja sitten inspiraation joten pakkohan se oli tyytyä siniseen tällä erää.

Sininen. Montako sinistä asiaa teillä tulee mieleen, kun nyt sitä mietitte? Minulle tuli pelkästään taivas, vesi ja Suomen lippu. Koska itsenäisyyspäivä on vielä kaukana, jäi minulle vain kaksi vaihtoehtoa. Päädyin veteen, ja ensin ajattelin maalailevani lammen täynnä lumpeen kukkia, mutta laiskuuden puuskassani muistin waterfall -tekniikan. Sehän myöskin kuvastaa vettä, ja sopii näin ollen tähän haasteeseen paremmin kuin hyvin!

Waterfallissa siis lakataan ensin kynnet jollain pohjavärillä ja sen jälkeen tehdään ohuita keskenään eripituisia viivoja kynnen tyveen yhden värin eri sävyillä. Tämä tekniikka on sellainen, josta tykkään, sillä sillä saa helposti siistin lopputuloksen - ja sellainen syntyi nytkin. Jotkin viivoista menivät ikävästi laineille, mutta onneksi suurimmasta osasta tuli ihan riittävän suoria joten kokonaiskuva on kelpaava. 

Pohjalla on siis kaksi kerrosta Rimmelin Aqua Coolia, ja sen päälle tein koristelut Kikon 336, 295 ja 340 -lakoilla sekä Nailsin Heaven -lakalla sekä Kone Helsingin lakalla U25. Valmiit kynnet mattasin China Glazen Matte Magicilla.
Mitäpä tykkäätte kynsistä? Entä millaiset siniset kynnet sinä olisit tehnyt?

Aiemmat 31 päivän haasteen lakkaukset:
12. Stripes
14. Flowers
17. Glitter

24 kommenttia:

 1. Kauniit, jälleen! :) Täytyykin joskus kokeilla tätä tekniikkaakin. Olin varma, että nää on sinisestä väristä inspiroidut Frozen-kynnet. Katsoin sen itsekin justiinsa ja se on ihan in pikkulasten keskuudessa, niin jäänyt jotenkin päähän pyörimään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Frozen on aivan ihana leffa, olen kyllä ajatellut tekeväni siitä kynnet mutta en yhtään osaisi :D

   Poista
 2. Kauniit kynnet! Tästä koristelutavasta en olekaan koskaan kuullut, pitänee kokeilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Suosittelen kokeilemaan, etenkin mustavalkoisena tämä on hirmuisen tyylikkään näköinen ;)

   Poista
 3. Tosi kauniit! :) pitäis itsekin kokeilla tota tekniikkaa, näyttää niin kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! :) Testaa ihmeessä, tällä tavalla saa kyllä kivat kynnet aikaan :)

   Poista
 4. Aqua Cool on mun lempisininen sähkönsinisen lisäksi. Tuo lakka oli pakko hankkia ihan vaan sävyn takia vaikken Rimmeleistä niin perustakaan. Nää kynnet on ihanat. Näyttää yksinkertaisilta muttei ole. Mä en saisi yhtäkään viivaa suoraan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään Rimmeleistä, ennen kynsiharrastuksen alkua käytin niitä paljon ja nykyäänkin tulee käytettyä välillä. Suurin osa niistä on yllättävän laadukasta tavaraa hintaansa nähden :)

   Kiitos kehuista! :) <3

   Poista
 5. Oi ihanat kynnet! Nuo waterfall-viivat näyttää ihan jääpuikoilta, joita roikkuu talvisin katon reunoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihana mielikuva, enpä tullut itse ajatelleeksi :)

   Poista
 6. Ihan mahtavat! Matattuna näyttää niin hyvälle. Tajusin muuten, etten ole pitkään aikaan itse matannut mitään kynsiä. Täytyypä korjata tilanne. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani! :) Kannattaa kyllä välillä avata sen mattalakankin korkkia, monet lakkaukset näyttävät niin paljon paremmilta matattuina :)

   Poista
 7. Tuli mieleen tästä, että haluan sähkönsinisen överi kimallelakan missä olisi pieniä ja isoja hippuja ! Ei olis vinkkejä ? ;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, ei oikeastaan tule mieleen :/ Kannattaa googlailla :)

   Poista
 8. Tosi upeet! Tätäkään tekniikkaa en oo kokeillut vielä.

  VastaaPoista
 9. Superihanat kynnet! Nää on niin kauniit ja harmoniset! Ja tuo Rimmelin lakka on ihanan värinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooih kiitos Helmi! <3 Tää lakka on kyllä ihanan sävyinen :)

   Poista
 10. Nätit on! Mattana nää on jotenki iha sika hienot ja tyylikkäät. <3

  VastaaPoista
 11. Upeat waterfall-kynnet! Olen yrittänyt waterfallia kolme kertaa ja sen perusteella voin sanoa, että tekniikka ei todellakaan ole helpoimmasta päästä ja näin kauniiseen lopputulokseen pääseminen vaatii paljon taitoa ja taiteellista silmää. Mattaus oli tässä ihan mainio idea :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti! :) Tämä on kyllä vähän hankala tekniikka, vaikka todella helpolta ajatukselta tuntuukin. Nämäkin ovat kolmannet waterfallini, ja kehityksen kyllä huomaa. Ensimmäiset olivat melkoista kuraa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥