maanantai 14. joulukuuta 2015

Tontun teemaviikko: Oi kuusipuu

Eilen teille jo vihjasinkin hieman siitä, että mitä tänään on luvassa. Ylläolevassa kuvassa näette meidän perheen kotitonttumme, joka halusi tulla esittäytymään tänne bloginkin puolelle. Tontun kanssa nimittäin lueskeltiin tässä muutamia päiviä sitten teidän ihania blogejanne, ja törmäsimme Fanin ja Marinan mielettömään joululaulu-haaste ideaan. Tonttuhan siitä sitten innostui ja päätti, että minun pitää ehdottomasti tehdä sellainen teemaviikko jossa toteutan kynnet joululaulujen pohjalta. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Tonttu itse halusi päättää laulutkin!


No minäpä sitten menin ja suostuin, ja eikä aikaakaan kulunut, kun Tonttu jo kiikutti minulle ensimmäisen laulun sanat. Ne kuuluivat näin:


Oi kuusipuu, oi kuusipuu ja lehväs uskolliset!
Sä vihannoitset kesäisin, tuot lehväs talven tuiskuihin.
Oi kuusipuu, oi kuusipuu ja lehväs uskolliset!
Oi kuusipuu, oi kuusipuu ja lehväs uskolliset!
Myös aina joulun aikahan sä saavut meidän majahan.
Oi kuusipuu, oi kuusipuu ja lehväs uskolliset!

Kuusi tosiaan on iso osa joulua, enkä todella voi kieltää ettenkö siitä pitäisi. Lapsuudestakin muistan, kuinka hauskaa kuusen koristelu aina oli, ja vaikken nyt parina vuonna ole omassa kodissa kuusta pitänytkään, niin viimeistään siinä kohtaa kun lapsia on talossa tulee se kuusi taas meillekin. 

Kynsiä ei tosiaan siis ollut hankalaa kehittää näin selkeällä idealla, ja päädyinkin maalailemaan kynnet kuusiksi. Pohjalle päätyi siis kerros Opin Green on the Runwayta, jonka päälle sudin kuusen oksia seuraavilla lakoilla: Mavala - Emerald Gold, Essence - Everybody salsa, Flormar - MG02 sekä F.U.N Lacquer - Secret. Oksien päälle tein palloja ja joulunauhaa dotting toolilla, ja niissä käytin seuraavia lakkoja: O.P.I - DS Radiance, Konad - Red, China Glaze - Ring in the Red ja H&M Sparkle & Shine Baby.

Alunperin kynnet suunnittelin Mi Nailsin lakkauskilpailuun ja niistä tulikin niin kivan jouluiset että ajattelin niiden olevan loistava startti tälle teemaviikolle. Tämähän on sitten muuten tämän blogin ensimmäinen teemaviikko, eikö olekin jännää! Tulevaisuudessa pitää toteuttaa tällaisia useamminkin. Tontulle saa muuten esittää toivelauluja jos sellaisia tulee mieleen!Mitäs mieltä olette teemaviikosta ja -kynsistä? ♥

28 kommenttia:

 1. Oi. <3 Ihan mahtava viikko varmasti tiedossa. Innolla odotan sun kynsiä. Nämä ensimmäiset ovat kyllä todella näyttävät ja onnistuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kiitos Fani! <3 Ja kiitos teille ihan mielettömästä ideasta, tästä oli hyvä lähteä liikkeelle :)

   Poista
 2. Ihanat! Innolla odotan tulevan teemaviikon muita kynsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! ♥ Ihanaa kuulla että teemaviikko kiinnostaa :)

   Poista
 3. Ihanan jouluiset! Terkkuja tontulle :). Meilläkin on kolme joulutonttua, tai oikeastaan ne on kotitonttuja, kun en ne lähde joulun jälkeen mihinkään! Varpunen jouluaamuna on yksi mun lempparijoululaulu <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttu oli mielissään terveisistä ja lähetteli niitä takaisin! Kiitteli myös laulutoiveesta, siitä oli kuulemma apua :) Tämä meidän Tonttu on kotitonttu silloin kuin siltä tuntuu, välillä se taas viihtyy piilosilla omissa oloissaan ;)

   Kiitos vielä kynsikehuista ♥♥

   Poista
 4. Teemaviikko kuulostaa hyvältä, ja oikein on onnistuneet ensimmäiset kynnet nappaamaan Kuusipuu-laulun teeman itseensä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus! ♥ Kiva kuulla, että teemaviikko herättää positiivisia ajatuksia :)

   Poista
 5. Oijoi mitkä kynnet!!♥ Kuulostaa kivalta toi teemaviikko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kiitoksia Anniina! ♥ Ihanaa kuulla että tykkäät ideasta! :)

   Poista
 6. Oi kuinka hauska idea teemaviikolle ^.^
  Ja on kyllä hienot nämä teemaviikon ensimmäiset kynnetkin ♡ Jännällä jään odottamaan mitä kaikkea se tonttu keksii siun pään menoksi tämän viikon aikana ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos kiitos Nanne! <3 Tämä on kyllä kieltämättä mielenkiintoinen teemaviikko toteutettavaksi, nähtäväksi jää miten hyvin tässä onnistun :D

   Poista
 7. Kiva idea teemaviikolle :) ja ihanat nämä kuusikynnet!

  VastaaPoista
 8. Upeet kynnet ja ihan mahtava idea teemaviikoks!

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuusipuut! Oispa jo jouluaatto, haluun anoppilaan tuoksuttelemaan aitoa kuusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Daniela! ♥ Oi että, ymmärrän hyvin :D Me ollaan viettämässä joulua siskon perheen luona, ja sielläkin taitaa olla aito kuusi, oih ♥

   Poista
 10. Koko viikko jouluisia kynsiä, jeee!;) kivat kuusipuut, värikästä koristelua:p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii kiitoksia!! ♥ Ajattelin nyt rykäistä kunnolla joulukynsiä eetteriin, ettei sitten jälkikäteen jää harmittamaan kuinka vähän niitä tuli tehtyä :D

   Poista
 11. Kiva teemaviikko, kivaa nähdä mitä kaikkea upeaa jouluista täällä näkyykään tällä viikolla :). Upea kuusipuulakkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti! :) Kiva kuulla että teemaviikko kiinnostaa :) ♥

   Poista
 12. Iih, ihana teemaviikko, luinki Dioriinasta ja Fanin blogista tuon haasteen ja se on kyllä ihana idea, tosi kauniit kynnet. :) Meille tulee joka vuosi aito kuusi, se sen tuoksu on vaan niin joulunen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satsuli! :) Tää idea on kyllä tosi kiva, tästä oli helppoa lähteä toteuttaan teemaviikkoa :)

   Poista
 13. Ihana viikko ja kiva olla osa sun inspistä <3 Itseltä tulossa vielä yksi joululaulu joka on mun lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marina! <3 Ja hei ihanaa kun tällaisia huippuideoita saa lainata tollasilta huippumuijilta! ♥ ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥