maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pantterikynnet kotikonstein

Tänään esittelen teille yhden hentoisen kauniin lakan Fabyltä, ja samalla kerron teille omasta go to -koristelutavastani ja annan siihen ohjeet tutoriaalin muodossa siten, että ihan kuka vain voi sen kotonansa toteuttaa. 

Idea postaukseenhan lähti siis yllä näkyvästä Fabyn Cinderella is Late* -lakasta. Lakka on puuterimaisen vaalea vaaleanpunainen frost-tyylinen lakka, joka kuivuu pinnaltaan kiiltäväksi. Lakan koostumus on hyvin ohut, ja se peitti kynteni täysin vasta neljännellä kerroksella. Sävyyn olen kuitenkin erittäin ihastunut, mutta peittävyydeltä odotin tosissaan paljon enemmän, kun kyse kuitenkin on Fabyn lakasta jotka yleensä ovat erittäin pigmenttisiä. Mutta tästä päästäänkin päivän aiheeseen, eli pantteripilkkuihin. Olin suunnitellut lakalle täysin erilaiset koristelut, mutta koska kerroksia tarvittiin niin monta, alkoi koristeluun käytettävissä oleva aika käydä vähiin joten päätinkin koristella kynnet aikalailla nopeimmalla mahdollisella tavalla eli niillä mainitsemillani pantteripilkuilla.

Tein teille pantteripilkuista myös simppelin tutoriaalin kodin tarvikkeita hyödyntäen. Monia kynsikoristelujahan voi siis toteuttaa ihan vain erilaisilla kodin pientarvikkeilla ja tässä teille yksi helppo esimerkki. Tarvitset siis vain valitsemasi kynsilakat (jokin vaalea lakka/lakkoja isoja pilkkuja varten ja tumma lakka reunustuksiin), hammastikun, hiuspinnin ja foliota tai muunlaisen paletin kynsilakalle. 

Lakkaa kynsille siis ensin pohjalakka ja seuraa sitten ohjeita 1-4. Minulla oli pohjalakkana Fabyn Cinderella is Late.
1. Tee erimuotoisia pilkkuja ja läikkiä kynnelle valitsemallasi lakalla ja hiuspinnin pyöreällä päällä. Voit tehdä läikkiä myös useammalla eri lakalla.
2. Käytä hammastikkua läikkien reunustamiseen. Reunat kannattaa tehdä läikkiä tummemmalla lakalla. Reunoista ei kannata tehdä yhtenäisiä vaan niihin on hyvä jättää rakoja sinne tänne.
3. Voit lisätä kynnelle myös yksittäisiä pieniä pilkkuja lakalla, jota käytit reunuksiin.
4. Viimeistele lopputulos päällyslakalla jotta pinta jää tasaiseksi ja kiiltäväksi. Itse käytin Seche Viteä.

Omille kynsilleni tein tällä kertaa pantteripilkkuja lähinnä kynsien tyviin. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa oikea ratkaisu vaan pilkkuja voi tehdä koko kynnelle, eri muotoisille alueille tai niiden kanssa voi yhdistää esimerkiksi seepraraitaa sinne tänne. Pantterikynsissä kannattaa käyttää mielikuvitusta, sillä vaihtoehtoja on todellakin lukemattoman paljon!Mitäs piditte tutoriaalista? Entä herättikö Cinderella is Late teissä ihastusta? Itse ainakin ihastelin kynsiäni jo ilman koristeluja oikein huokaillen, sillä lakka on hyvin erilainen kuin mikään muu omistamani. Pitääkin vielä testata miltä se näyttäisi kerrostettuna jonkun peittävämmän lakan päällä, sillä kovin mielelläni en ihan neljää kerrosta sitä kynsille sutisi.


Aurinkoista alkuviikkoa kaikille! ♥


*** Fabyn lakka saatu Kauneutta.com:ilta, linkkien klikkailusta en hyödy mitenkään

18 kommenttia:

 1. Aivan ihana Faby lakka. Juuri sellainen sävy joka näyttää muilla hyvältä mutten tiedä toimiiko itsellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä todella ihastuttava! Onneksi toimii itselläni hyvin :)

   Poista
 2. Nää on kyllä ihanat! Tuo Fabyn lakan väri on tosiaan ihan hirmuihana.... :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Oih oikeen ihana lakka, tuollanen jäinen. :) Tosi kauniit koristelut :3

  VastaaPoista
 4. Todella kauniin sävyinen lakka :) kiva idea käyttää hiuspinniä pilkkujen tekemiseen. Pitääkin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Enail! :) Hiuspinni ajaa asian varsin mainiosti jos muuta ei ole käsillä :)

   Poista
 5. Kiitos paljon erinomaisesta ohjeistuksesta! Näin hyvillä ohjeilla vois itsekin kokeilla pantterikynsiä, vaikka tiedän jo etukäteen ettei lopputulos ole lähellekään noin upea kuin sulla :). Ihanat pantterikynnet ja kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, ihanaa kuulla jos tästä oli hyötyä! Mä en malta odottaa että näen sun pantterit :)

   Kiitos kehuista ♥♥

   Poista
 6. Nätti lakka toi Cinderella is Late ♡

  VastaaPoista
 7. Ihana tutoriaali! Täytyy heti kokeilla. Ja niitä tutoriaaleja voisi olla enemmän. Ne ovat todella kivoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiva kuulla että tästä oli iloa! Ehdottomasti teen jatkossa näitä useammin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥