perjantai 24. kesäkuuta 2016

Merelliset stabilo-lakkaukset

Olettekos te testanneet ns. "sharpie" -kynsiä? Kyseessä on siis tekniikka, jossa valkoisiksi (tai muuten vaaleiksi) lakatuille kynsille tehdään jälkiä värikkäillä tusseilla kuten vaikka stabiloilla (aika monet muutkin tussit toimii tässä, mutta suosittelen testaamaan ensin esim. tikulle ennen kuin alat luomaan designia kynsillesi) jotka sitten levitetään kauniiksi marmorointikuvioksi alkoholin avulla. Näin voidaan saada mitä moninaisempia ja mielenkiintoisempia kuvioita aikaan, ja värienkin kanssa on vain mielikuvitus rajana!

Itse en ollut aikaisemmin tekniikkaa testannut, joten lähdin liikkeelle turvallisilla väreillä. Kynsille lakkasin kaksi kerrosta Oriflamen valkoista White Tip* lakkaa, ja tusseiksi valitsin vihreän ja sinisen stabilon. En malttanut odottaa valkoisen lakan kunnollista kuivumista, joten sudin väliin vielä kerroksen Seche Viteä kuivumista nopeuttamaan. 

Kun pohja oli kuivunut, etenin kynsi kerrallaan piirrellen satunnaisia viivoja ja täpliä molemmilla tusseilla. Kuviot levitin desinfiointiaineeseen kastetulla siveltimellä kevyesti väritäpliä koskettaen. 

Pohjan marmoroinnista tuli oikein sievä, joskin hiukan turhan haalea. Päätin sitten jatkaa koristeluja irtokoristeilla, ja kynsille päätyi vähän kaikkea glitteristä lasistrasseihin. Lopputulemana oli aavistuksen överi lakkaus, mutta itse viihdyin näissä oikein hyvin. Ja niin, tätä tekniikkaa pitää testata toistekin!


Oikein hyvää juhannusta kaikille ♥*** Oriflamen lakka saatu miitistä

23 kommenttia:

 1. Siiis wau, aivan mielettömän upeat kynnet! <3

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan kuullut tuollaisesta tekniikasta, mutta nuo kynnet ovat mielettömän kauniit :D. Pitääkin varmaan testailla tätä joskus!

  http://www.noraadler.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! Kannattaa kyllä testata :)

   Poista
 3. Ihanat nuo kynnet! Pitääpäs laittaa tuo tekniikka kokeiluun :-) hauska!

  <3: Jasmin N
  littlethingswithjassy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. En ole minäkään törmännyt aikaisemmin tähän tekniikkaan. Tätä pitää kyllä testata joskus, lopputulos näyttää tosi kivalta :). Upeat kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! ♥ :) Tätä kyllä kannattaa kokeilla, voi saada vaikka mitä nättiä aikaan :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen tekniikka, en ollut tästä koskaan kuullutkaan! Täytyy testata :) Hienot kynnet, ei oo yhtään överit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, paljon kiitoksia Helmi! :) Suosittelen kyllä kokeilemaan, näiden väkertely oli helppoa ja hauskaa :)

   Poista
 6. Joo useammat oonkin tälleen tehnyt, juuri miitissä oli sharpiekynnet viimeks! :) aika tarkkaan saa valita mun kokemuksen mukaan päällyslakan, että ei mee haljuksi se tussien väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti sanoa siis että nää on tosi kivat! Kadehdin aina ku muilla on kaikkia koristeita, ite nypläisin ne varmaan heti irti. :D

   Poista
  2. Oi että, hurjasti kiitoksia! ♥ Mulla oli näissä tuo Seche päällä, eikä kyllä tehnyt kuvioille mitään - ne oli jo valmiiksi aika haljut. Voi olla, että tein vähän turhan vähän niitä väritäpliä :D

   Poista
 7. Noi tussit on myrkyllisiä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa, nyt on pakko väittää vastaan. Jonkin aikaa meni googletellessa, mutta ajan käytin oikein mielelläni sillä antamasi väite tuntui sen verran absurdilta että halusin selvittää asian kunnolla. Ihan ensinnäkin Stabilon omilta sivuilla kerrotaan selvästi Stabiloiden musteen olevan vesipohjaista ja lähes 100% myrkytöntä. He jopa sanovat, että jos sitä vahingossa päätyy syömään, mitään ikävää tuskin tapahtuu. ( https://www.stabilo.com/com/faq/question/90/concerning-pens/are-stabilo-inks-non-harmful )
   Ja tosiaan, ketään en ole kehottanut Stabiloita syömään, vaan olen niitä käyttänyt näissä kynsissä kynsilakkakerrosten välissä - eikä vesipohjainen muste aivan varmasti imeydy kynsilakan läpi yhtään minnekään.

   Mutta kerro ihmeessä jos voit jotenkin perustella väitettäsi, uutta on aina mukavaa oppia :)

   Poista
 8. Voi apua ihan älyttömän ihanat ♥ Mun täytyy ehdottomasti kokeilla tätä tekniikkaa joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii kiitos! ♥♥ Suosittelen kyllä kokeilemaan, tää on kyllä tosi hauska tekniikka :D

   Poista
 9. Aivan mielettömän kauniit kynnet ♡
  Miekään en ole vielä kokeillut tätä tekniikkaa, pitänee lähteä tussiostoksille ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitoksia Nanne! Toivottavasti olet jo ostanut tussit, tätä tekniikkaa kannattaa meinaan oikeasti testata :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥