lauantai 24. syyskuuta 2016

Matikkamaa kynsillä

Minusta -välilehden päivittely blogissa on vähän unohtunut (koitan tsempata tämän kanssa nyt!) mutta postauksissa olen kyllä muutamaan otteeseen maininnut uudesta työstäni peruskoulun puolella. Vastavalmistuneena lähihoitajana oli hieman jännittävää hypätä erityiskoulunkäyntiavustajan toimeen autismin kirjon lasten pariin, mutta ensimmäiset viikot osoittivat valinnan paremmaksi kuin hyväksi.

Työssä riittää haasteita, mutta se on myös erittäin antoisaa. Meillä on mahtava työporukka ja lapset ovat ihan oikeasti aivan tavallisia lapsia, vaikka heillä omat erityisyytensä onkin. Työssä pääsee hassuttelemaan ja olemaan täysin oma itsensä, mitkä ovatkin minulle erittäin tärkeitä tekijöitä mukavan työpaikan valinnassa. Vaikkei sosiaali- ja terveysala tulekaan lopullinen valintani olemaan (toivon kuitenkin että pääsen toteuttamaan itseäni laajemmin vielä jonain päivänä ja tekemään työkseni jotain taiteellista), niin tämä on varmasti yksi alan mielenkiintoisimmista ja minulle sopivimmista työalueista. 

Yksi kivoimmista jutuista näin omaa arkeani ajatellen lienee se, että kunhan ulkoinen olemukseni on säädyllinen ja käytännöllinen, saan olla juuri sellainen kuin olen. Myös kynsien kohdalla. Mikäänhän ei ollut harmillisempaa lähihoitaja-opinnoissa kuin se, että osassa harjoittelupaikoista ei saanut olla ollenkaan lakattuja tai pitkiä kynsiä hygieniasyistä. Onneksi näin ei ole koulun puolella. 

Esimerkiksi kuvassa näkyvät hauskat matikka-aiheiset kynnet sopivat arkiseen asuuni oikein mainiosti, eikä kukaan pistä pahakseen - päinvastoin. Työpaikallani kynnet keräävät ennemminkin positiivisia katseita ja kommentteja, mikä on ihan mahtavaa.

Nämä kynnet syntyivät helposti ja nopeasti Essencen mustan Black is Backin ja Oriflamen valkoisen White Tip * -lakan avulla. Liitutaulupiirrokset maalasin valkoisella kynsilakalla ja kellot mustalla akryylimaalilla. Päällä on kaksi kerrosta China Glazen Matte Magic päällyslakkaa tasoittamassa ja mattaamassa pintaa. 


Saako sinun työpaikallasi olla lakatut kynnet? *** Oriflamen lakka saatu miitistä

21 kommenttia:

 1. Nää on kyllä niin kivat ja mukavaa että tykkään työstäsi, sama täällä vaikka ihan eri alalla olenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sole! ♥ Huippua että myös sinä pidät työstäsi, niin sen pitää ollakin :)

   Poista
 2. Aivan ihanat kynnet! Sä oot tosi taitava maalaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos ja kumarrus Neilikka! ♥♥

   Poista
 3. Onpa hauskat kynnet (: Samalla alalla ollaan.. mä vaan päiväkodissa 3-5 vuotiaiden ryhmässä. Ni ihan vapaasti voin lakata kynsiä ja lapset tykkää ihan hirveesti aina kattoo millaset kynnet nyt on.. ne jopa välillä esittää toiveita. Tein joskus viime talvena ne Olaf -kynnet. Ni aina välillä joku lapsista pyytää Frozen -kynsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja voi miten suloista kun esittää toiveita oikein :D Ihanaa yleisöä sulla :)

   Poista
 4. Nämä on kyllä tosi hienot!
  En ole työelämässä, mutta kaikissa hankkeissa olen ollut TE-toimiston kautta ja niissä on saanut olla lakatut kynnet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuisesti kiitoksia! ♥ Ja kiva kuulla että sulla on tullut vastaan vain paikkoja missä kynnet saa olla lakatut :)

   Poista
 5. kauheen kiva laatu sulla kuvissa! minkälainen kamera sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, kiitos! Lyhyen ajan sisällä olen saanut useampiakin kehuja kuvista, ja lupasinkin juuri tehdä postauksen piakkoin omista "kuvausrutiineistani". Mutta kamerana tosiaan toimii Samsungin minijärkkäri, NX300 :)

   Poista
 6. Aivan ihanat ja kouluun sopivat!;) tulevana opettajana ja matikan opettajana tykkään hirmuisesti ja nuo kellot tuovat kivan lisän numeroiden keskelle! Ja mitä ihmettä.. Siis maalasit nämä? Olisin jo kehunut hienoa leimausta jos en olisi tarkemmin lukenut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sun kanssas <3 Kiitos järisyttävän ihanasta kommentista, tätä sai ilolla lukea ♥♥ :)

   Poista
 7. Ihan huippuhauskat kynnet! ^.^
  Mie kans olen ammatiltani lähihoitaja, suuntauksena mielenterveys- ja päihdetyö. Olen ollut päihdepuolella noin viisi vuotta duunissa ja saa olla lakatut kynnet :) Olen myös lakannut asiakkaiden kynsiä, olen huomannut, että asiakas avautuu ihan erilailla pienen puuhan ääressä, kuin jos istuttaisiin vain pöydän ääressä ilman puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nanne! ♥

   Ihan mahtavaa että lakkailet asiakkaiden kynsiä! Siitä on varmasti myös paljon iloa heille itselleen :)

   Poista
 8. Oi, nämä on ihanat ! :)
  Pitääkin jotkut kouluaiheiset itse tehdä kun ovat jääneet vaan mietintä asteelle. :D
  Tällä hetkellä oon kotona melkein 4kk ikäisen poitsun kanssa ja lakkailla voi minkä vaan kerkeää vaikka se onkin vähän vähentynyt. Poitsu tykkää aina tutkailla värikkäitä lakkauksia. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥