keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Piipahdus mukavuusalueen ulkopuolella

Hyvin pitkään mukavuusalueelleni ovat kuuluneet esimerkiksi kaikki käsinmaalailut, liukuvärit sekä pilkuttelut ja nyt lähiaikoina jopa erilaiset marmoroinnit. Yksi tekniikka tai pikemminkin tyylisuunta sen sijaan ei ole koskaan ollut itselleni helppo, vaikka olen sitä useasti harjoitellut. Kyse on siis skittlettestä/skittlestä, eli lakkauksista, joissa joko kaikki tai lähes kaikki kynnet ovat erilaisia keskenään. 
No, se että lakkaa kaikki kynnet erilaisiksi ihan miten sattuu onnistunee lähes jokaiselta, mutta että pitäisi samalla rakentaa toimiva, tyylikäs kokonaisuus... Se lienee yksi hankalimmista asioista kynsien laitossa mitä tiedän. Siihen ei ole salaista reseptiä tai oikopolkua, vaan se vaatii ahkeraa suunnittelua. Ja minä en tosiaan ole koskaan ollut mikään Suuri Suunnittelija.


Aina silloin tällöin tulee kuitenkin tartuttua härkää sarvista, ja päätän että haluan skittletten tai skittlen. Niin kävi taas vähän aikaa sitten, kun en osannut päättää, että lakkaisinko O.P.I:n holoilevan sinisellä Give Me Spacella vai Essien syksyisen metallisella Leggy Legendillä. 
Päädyin sitten yhdistämään ne samaan lakkaukseen törmätessäni koristeboksissani sini-kultaisiin siirtokuviin joiden pohjalta voisi toimivan skittletten rakentaa. No, ei se helppoa ollut. 

Keskisormi syntyi vielä hymy huulilla. Olin lakannut pohjalle kaksi kerrosta Nfu Oh:n ranskislakkaa, nro 18:aa ja sen päälle sudin kuivalla sudilla hieman väriä Leggy Legendistä sekä F.U.N Lacquerin Royal Chapelista (h). Väliin heitin kerroksen pikakuivattajaa jonka jälkeen länttäsin siirtokuvat paikoilleen. Ok, nätiltä näyttää!

Ongelmat syntyivätkin siinä, miten koristelisin loput kynnet. Nimettömiin olin jo lakannut kaksi kerrosta Give Me Spacea ja muille kynsille kaksi kerrosta Leggy Legendiä. Ideoita ei vaan ollut, ja vaikka mitä kuningasideoita meinasin saada, päädyin aina lopulta toteamaan, ettei kokonaisuudesta tulisi ollenkaan tyylikäs. 

Lopulta kynnet saivat pärjätä etusormiin ja pikkurilleihin lisäämilläni ruffian-koristeluilla ja peukalon parilla Give Me Space-pilkulla. Jotenkaan en oikein osannut päättää, että pidinkö lopputuloksesta vai en... Mutta ei kai ne nyt ihan kamalatkaan ole. 


Mikä tekniikka/tyylilaji aiheuttaa sinulle eniten harmaita hiuksia?

20 kommenttia:

 1. Ihanat! Hyvin sopii kaikki kynnet yhteen :)

  VastaaPoista
 2. Sopii loistavasti yhteen kaikki, tosi kivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ja kumarrus! Hyvä kuulla ettei nämä ihan flopit ole muiden silmissä :D

   Poista
 3. Todella kauniit kynnet ♡
  Miulle eniten harmaita karvoja aiheutti folioitten kanssa taistelu! Yhden kerran olen niitä kokeillut ja en todellakaan kokeile toista kertaa :D Meistä ei folioiden kanssa tullut sitten yhtään ystäviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Nanne! <3

   Hyih, foliot on kyllä ihan omaa luokkaansa myös! :D Pelkästään tikulle olen testaillut, eikä ollut helppoa :D

   Poista
 4. Todella ihanat! Mä en millään osaisi tehdä ensin yhtä/kahta kynttä ja sitten vasta loppuja.... Aina tulee tehtyä kaikki yhdellä kertaa. Ehkä pitää harjoitella vähän toistakin tyyliä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Mä taas en osaa suunnitella kaikkia valmiiksi etukäteen, joten etenen aina yksi kerrallaan :D

   Poista
 5. Tykkään nimettömästä ja etusormesta! Aivan mahtava yhdistelmä sinistä ja kultaa! Mun täytyy kokeilla myös tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! ♥♥ Tää oli kyllä yllättävän kiva väriyhdistelmä :)

   Poista
 6. Ihana yhdistelmä. :) Mulle tuo vesimarmorointi on nykyään mörkö, sitä en kovin helposti yritä edes aloittaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Hahaa, marmorointi-mörkö :D No, ehkä se taas jossain kohtaa alkaa sujumaan :)

   Poista
 7. Skittlet on myös mulle vaikeita. En vaan osaa edes mielikuvitustasolla yhdistää täysin erilaisia elementtejä toimivaksi kokonaisuudeksi. Minä tykkään eniten keskisormenkynnestä, ja Opin Give Me Space on tietty aina ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phuuh, niin helpottavaa kuulla etten ole ainoa näine tuskailuineni! :D Jotenkin tuo ajatustyö näissä on vaan aina ihan liikaa :D

   Kiitos kehuista <3

   Poista
 8. Hyvin oot saanut toimivan kokonaisuuden aikaiseksi. :) Mulla tuottaa vaikeuksia vesimarmorointi sekä water spotted, ei toimi vaikka miten ja millä lakoilla oon kokeillut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jenni! ♥ Ne on kyllä molemmat aika haastavia tekniikoita, meni mullakin tosi pitkään että sain vesimarmorointia onnistumaan. Mut water spottedissa taitaa tärkeintä olla hyvä suihke, eli kokeile monia vaihtoehtoja niin ehkä löytyy sulle hyvä :)

   Poista
 9. Hyvin sopii kaikki yhteen! Tosi kaunis lakkaus :) Mä en vaan jotenkin osaa käyttää dotting toolia :D aina menee pieleen ku sen kanssa yrittää väkertää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voiii että, kiitos! :') Dotting tool vaatii kyllä vähän harjoittelua, mutta kyllä se siitä kun ahkerasti yrittää. Nykyään se on mun yks lempparityökalu, vaikka aluksi ei meistäkään meinannut ystäviä tulla :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥