torstai 30. maaliskuuta 2017

Räiskyvät kukkakynnet + tutoriaali!

Minulla on usein tapana rakentaa lakkaukset useita eri tekniikkoja yhdistellen ja "kerrostaen". Samalla kynnellä saattaa olla liukuväri, glitteriä, leima ja vaikka mitä muuta yhdistettynä. Melko harvoin teen pelkkää liukuväriä tai koristelen lakkoja ainoastaan leimaten. Tästä syystä lakkausprosessini saattavat olla aika monimutkaisia hahmottaa, etenkin, kun niiden selittäminenkään pelkän tekstin avulla ei aina tunnu kovin yksinkertaiselta.  

Olen pitkän aikaa halunnut toteuttaa teille jonkinlaisia tutoriaaleja blogissa, mutta en ole oikein keksinyt niihin sopivaa ideaa. Tuntuu, että yleensä kuvina esitettävät kynsitutoriaalit on tehty lähinnä jostain yksittäisestä tekniikasta, mutta en ole sitten viitsinyt lähteä tekemään omia tutoriaaleja simppeleistä tekniikoista joita on netti pullollaan jo ennestäänkin. 

Tästä päästäänkin yllä näkyvään lakkaukseen. Nämä kukkakynnet piristivät erästä aurinkoista päivääni, ja niitä toteuttaessani sainkin idean tehdä niistä teille vielä erillisen tutoriaalin. Lakkaus on toteutettu oikeastaan kokonaan vapaalla kädellä, mutta tämän tuton tarkoitus onkin lähinnä näyttää että miten minä homman tein, ja tarjota ehkä jonkinlaista inspiraatiota teille. Monia työvaiheita voi sitten innostuessaan mukauttaa omien vahvuuksiensa mukaan (taustan voi toteuttaa vaikka vinyylien avulla ja kukkaset leimasiirtokuvina).

1. Aloita lakkaamalla kynnet valkoisella lakalla. Sen jälkeen maalaa mustalla akryylimaalilla ympyrä kynnen keskelle.
2. Maalaa ympyrän ympärille terälehdet. Älä ole turhan tarkka! Jos sotkuja syntyy, älä suotta korjaa niitä: lopputulos näyttää hyvältä jos kaikki kohdat eivät ole täysin symmetrisiä.
3. Lisää kukkaseen yksityiskohtia. Itse tein terälehtien tyviin suonia ja kukan keskustaan aavistuksen suttuista ristikkoa.
4. Aloitan taustan tekeminen maalaamalla valitsemallasi kirkkaalla kynsilakalla kolmio. Kolmio kapenee kohti kukkaa ja levenee kohti kynnen reunaa.
5. Jatka tekemällä lisää kolmionmuotoisia alueita kunnes tausta on täysin peitossa. Jos käytät läpikuultavia vesiväri- tai neonlakkoja syntyy alueiden väliin uusia sävyjä. 
6. Lisää taustalle valkoisia raitoja akryylimaalilla. Tee raitoja ainakin eri värialueiden väliin, halutessasi tiheämmin. Viimeistele kynsi lopuksi päällyslakalla.

Vinkki: Akryylimaalilla maalatessa kuvioista saa tarkempia, kun maali on tarpeeksi ohutta. Itse ohennan maalin vain hieman maitoa paksummaksi veden avulla. 

Tässä lakkauksessa käytin pohjalla Wild & Mildin valkoista Alaska* -mattalakkaa, värialueiden toteuttamiseen taas valitsin China Glazen neonpinkin Heat Indexin ja Flormarin neonkeltaisen Bright Yellowin. Kukattomat kynnet toteutin samalla kaavalla kuin muutkin, niihin maalasin vain kolmionmuotoisten alueiden sijaan vinoraitoja ja jätin kukkaset tekemättä.


Mitäs sanotte, kiinnostaako tämäntyyppiset tutoriaalit?*** Wild & Mildin lakka saatu

18 kommenttia:

 1. Oi vitsi miten upeat! Osaat kyllä tehdä supertarkkaa jälkeä :)

  http://neasjoblom.blogspot.com.ee/

  VastaaPoista
 2. Oih, ihanan pirteet! ♥
  Täytyypä kokeilla tätä jossain vaiheessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Minna! ♥ Kokeile ihmeessä :)

   Poista
 3. Oi mitkä karkkikynnet, niin keväiset! ♥ Saat kyllä tehtyä ihan mielettömän tarkkaa jälkeä, todella kaunis lopputulos :) Juuri tällaisia tutoja minä aloittelijana tarvitsen, tämä oli tosi mielenkiintoista luettavaa, kiitos ihan mielettömästi tästä postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos Heidi! <3 Ihanaa kuulla että tästä oli sulle iloa :) ♥

   Poista
 4. Vau! Ihanat kynnet ja tosi kiva tutoriaali :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteät! Mustavalkoinen kukka rauhoittaa kokonaisuutta mukavasti. :) Itsehän en osaisi lopettaa tuohon. En vaan malttaisi olla lisäämättä vaikka jotain glitteriä tai muuta kukkaan. Ja sittenhän siinä oliskin jo liikaa. Taas. :D Nää on just ihanan tasapainoiset.

  Tutoriaali on hyvä! Toisaalta tekis mieli hankkia akryylit, mutta jotenkin tuntuu että ne jäisi käyttämättä.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! <3 Ja hih, mä niin tiiän tunteen! Jotenkaan glitterit ei oo vaan itseäni lähiaikoina niin kovasti houkutelleet, niin maltoin jättää nämä tällaisiksi :D

   Akryylit ei kovin kalliit ole, Suomalaisessa muistaakseni kympin paketti. Jos yhtään kutkuttaa, kannattaa hommata! Ei ne paljoa tilaakaan vie jos jääkin vähälle käytölle :)

   Poista
 6. Naa on niin pirtsakat, etta pelkasta nakemisesta tulee jo hyvalle tuulelle. :)

  VastaaPoista
 7. Upee lakkaus ja kiva tutoriaali! Olin ihan varma, että kukka on tehty vasta raitojen päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinkerbell! ♥ Voi sen toki niinkin toteuttaa, mutta näin säästyy siltä, että kynsi jää paksummaksi kukan kohdalta. Joskus tällaisten kirkkaiden värien peittäminen voi vaatia useammankin kerroksen valkoista lakkaa/akryylimaalia, joten näin välttyy siltä kerrostamiselta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥