torstai 27. marraskuuta 2014

Lippu korkealle miesten puolesta!

Tiesittekö, että on olemassa kansainvälinen miestenpäivä? Minua hävettää kertoa, että itse sain tietää siitä vasta tämän vuoden miesten päivänä, kun vahingossa eksyin eräällä keskustelufoorumillla otsikkoon "miten juhlitte miestenpäivää". 

Kynsissä pohjalla IsaDora City Khaki 717, koristelut maalattu sivellintä ja dotting toolia apuna käyttäen akryylimaaleilla. Viiksien silmät saivat inspiraationsa parissa eri blogissa näkyneistä Cesarssin siirtokuvista, joissa siis oli viiksiä silmien kanssa.

Itseäni puolustaakseni voin sanoa, että tietämättömyyteni ei johdu omasta tyhmyydestäni, vaan koko juhlapäivän piilottelusta. Missään ei markkinoida miestenpäivää. Mikään kukkakauppa ei tee suurta tilausta 12. päivä marraskuuta siksi, että viikon päästä olisi miestenpäivä. Veikkaus ei valmista miestenpäivän arpoja, eikä kyseisen päivän olemassaolosta edes mediassa juurikaan puhuta, aivan, kuin sen olemassaolo olisi jokin suuren luokan salaisuus!

Miesten päiväähän siis juhlitaan 19.11. joka vuosi, ja näin on ollut vuodesta 1999 asti. Sekin on tosin huolestuttavaa, että koko päivä ylipäänsä päätettiin vasta tuolloin, kun naistenpäivää taas on tanssittu 1900 -luvun alkupuolelta asti! Aina on puhuttu sukupuolten välisestä tasa-arvosta, ja naisten asemasta, mutta oletteko huomanneet, että nykypäivänä vaikuttaisi enemmänkin miesten asema olevan vaarassa ?

Otetaan nyt aiheeksi vaikka tuo Movember. Kyseessä on siis kansainvälinen kampanja, joka on perustettu vuonna 2003 Australiassa, ja levinnyt maailmanlaajuiseksi viiksikampanjaksi miesten terveyden, pääasiassa eturauhas- ja kivessyövän tietoisuuden levittämiseksi. Kampanjalla kerätään myös varoja mm. erilaisia tutkimushankkeita varten. Todella hienoa, sillä kyseessä olevat syövät ovat erittäin yleisiä miesten sairauksia, joihin pitäisikin kiinnittää huomiota. Ongelma, joka omaan silmääni pistää, sattuu vain olemaan se, että tämä kampanja on kehitetty vuonna 2003. Yli kymmenen vuotta Roosa Nauha kampanjan jälkeen. Toinen ongelma on se, että Roosa Nauha kampanjaa vietetään nykyään yli 40 maassa, ja Movemberia vain 21 maassa. Ja kun mietitään vielä, kuinka paljon näkyvämpi markkinointi Roosa Nauhalla on kuin Movemberilla, aletaan todella pääsemään ongelmaan käsiksi.

Edes oma mieheni ei tiennyt, että on olemassa miestenpäivä. Sitä ei lue edes kalenterissa. Olen raivoissani. Olemmeko me naiset vain niin huomionkipeitä, että miehet, heidän terveytensä ja ylipäänsä olemassaolonsa unohtuu kaiken sen alle?Tämän pienen ajatusten purkamisen päätteeksi haastan kaikki lukijani kiinnittämään enemmän huomiota miehiin!

Muistakaa viettää miestenpäivää, liputtakaa täysillä viiksikuukaudelle älkääkä unohtako arjen pieniä hyviä tekoja, sillä myös ne miehet ansaitsevat muistamista, ihan yhtä lailla, kuin me naisetkin ;)

~Nena


12 kommenttia:

 1. Sen verran nyt tuohon naisten- ja miestenpäivään pitää kommentoida, että naisia ja naisten oikeuksia on poljettu läpi vuosisatojen. Euroopassa esimerkiksi naiset eivät saaneet edes äänestää vaaleissa ennen vuotta 1906 (jolloin Suomi antoi naisille äänioikeuden). Naiset eivät ole saaneet käydä töissä saati muuten elää itsenäistä elämää ja naistenpäivän ideana olikin nimenomaan tasa-arvo ja naisten huomioon ottaminen. Miehet eivät 1900 -luvun alussa mitään miestenpäivää erikseen tarvinneet, sillä jokapäivä oli miestenpäivä! Oikesti, vähemmän sorrettua ihmisryhmää ei maa päällään kanna kuin (valkoinen) mies.
  Tasa-arvo on toki ottanut huimia harppauksia sitten 1900 -luvun alun, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, no, pointtini koskikin ns. tasa-arvoa nykypäiväisessä elämässä, kuten huomasit, en ottanut kantaa menneeseen laisinkaan. Se, miten huonossa asemassa naiset olivat aikanaan miehiin verrattaessa, on todella häpeällistä ja inhottavaa ajateltavaa, mutta mielestäni nyky-yhteiskunnassa pitäisi pyrkiä tasa-arvoon yksinkertaisissakin asioissa. Ei sen kuuluisi mennä niin, että koska aikanaan naisten asema oli huono, pitäisi sitten seuraavat vuosisadat juhlistaa naiseutta lattiasta kattoon, sillä silloin paluu entiseen olisi taattu, ainakin jollain tasolla. Tasa-arvoa se ei ainakaan takaa, että miesten terveys ja yleinen muistaminen jätetään nykypäivänä toteuttamatta.

   Poista
 2. Roosa nauha lienee esillä enemmän sen takia jo, että voisin olettaa heidän käyttävän rahaa mainostamiseen ja kampanjointiin huomattavasti enemmän. Mutta molempien sukupuolien terveys on totta kai tärkeetä. :)

  Ja hauskat kynnet!

  VastaaPoista
 3. Mahtavat kynnet ja hyvä kirjotus muutenkin. Kyllä määki nään sen niin, että nykyään miesten asema on joissakin asioissa huonompi kuin naisten. Ja Movember on hyvä asia siksi, koska sillä kerätään rahaa sairauksien tutkimiseen ja näin syövän hoitoon.

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjoitus ! Kivat viiksi kynnet oot myöskin tehnyt, pitäis varmaan itsekkin kun viime vuotiset menivät vähän metsään. :D

  VastaaPoista
 5. Mullekin selvisi vasta juurikin tämän vuoden miesten päivänä viime viikolla, en voi uskoa että olisin sen missannut tällein?! Ihan varmasti ollaan vielä aiemmin poikaystävän kanssa puhuttu, että miksei miestenpäivää ole olemassa... Sitten esitin, että oon tienny koko ajan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, mekin ollaan joskus miehen kanssa ihmetelty että miksei ole miestenpäivää... No nythän se selvisi :D

   Poista
 6. Onpa ihanat söpöt kynnet! :) Tää on muutenkin tosi inspiroiva! Vaikka mitä kivaa kynsikokeiltavaa oon jo löytäny!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥