sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kohti etelää

Monesti tulee Instagramissa tai Facebookin kynsiryhmien puolella vastaan upeita lakkauksia, joihin on maalattu erilaisia siluetteja, esim. miehen ja naisen hahmot. Aina jaksan ihastella niitä yhtä innoissani, enkä ole aikaisemmin uskaltanut yrittää vastaavien tekemistä. Nyt kuitenkin yhtenä iltana oli akryylimaalit jääneet pöydälle, enkä voinut vastustaa kiusausta harjoitella hieman.

Aluksi siis lakkasin kaikille kynsille kaksi kerrosta Gina Tricotin valkoista jonka kuivuttua mattasin kynnet China Glazen Matte Magicilla sillä akryylimaalit eivät tartu niin hyvin kiiltävälle pinnalle. Maalasin koko maiseman käyttäen Mont Marten akryylimaaleja, ja homman aloitin siis taivaasta jonka töpsöttelin pehmeäkarvaisella pienellä, kolmionmuotoisella koristelusiveltimellä. Samalla siveltimellä hahmottelin myös ruohikon.

Seuraavaksi maalasin puut, tytön ja linnut itse leikkaamallani erittäin ohuella koristelusiveltimellä ja lisäsin samalla siveltimellä yksityiskohtia ruohikkoon. Lopuksi kuorrutin kynnet ensin kerroksella Seche Viteä epätasaisuuksien silottamiseksi, ja viimeiseksi mattasin kynnet vielä CG:n mattalakalla. Maalauksen teemana on syksy,  ja se kuvastaa viimeistenkin lintujen lähtemistä kohti etelää - pois tänne pohjolaan saapuvan talven tieltä. Tytön maalasin "lähettämään" linnun pois, sinne minne sen toveritkin lentävät.

Toiseen käteen jätin tekemättä tytön ja puista tuli kömpelömpiä kuin näistä, mutta harjoittelustahan se lähtee. Ylipäätään olen iloinen, että tämä toinen käsi onnistui näin hyvin, en olisi kuvitellutkaan koko homman sujuvan mitenkään päin. Uskon, että tulevaisuudessa tässä blogissa tullaan näkemään lisää maisemia kynsillä!


Mitäs pidätte kynsistä? Olettekos te maalailleet siluetteja kynsille?

39 kommenttia:

 1. No nyt on kuule ihan törkeän makeet kynnet! :) Ihan mälsää että omat ovat lyhyempääkin lyhyemmät eikä niihin saa maalailtua mitään edes yrittämällä :( Täytyy tyytyä ihailemaan sun tuotoksia vierestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh kiitoksia! <3 :) Kyllähän ne kynnet onneksi kasvaa, eikä ole lainkaan kiveen hakattua etteikö lyhyisiin kynsiin saisi maalattua vaikka ja mitä ;)

   Poista
 2. Vitsi miten hienot! Mä haluaisin jonain päivänä kyetä maalaamaan Banksyn ilmapallotytön kynsilleni. Mutta siihen nyt menee vielä noin sata vuotta varsinkin, kun ei harjoittele koskaan :). Upeat värit, kaunis maisema ja ihana tarina näillä kynsillä. Odottelen innolla lisää tällaisia <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Malle! <3 Mulla on vähän samoja haaveita, olisi mahtavaa oppia ylipäänsä maalaamaan kaikkea erityisen tarkkaa molemmilla käsillä, ja siksihän tässä harjoittelenkin :P Mutta hei, kiva kuulla että näitä mielellään katsellaan, eiköhän piakkoin tule lisää ;)

   Poista
 3. Siis wau!! Sä oot niin mielettömän taitava, nää on upeat! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kääksis! Hurjasti kiitoksia Emmi ♥ :)

   Poista
 4. En kyllä jaksa ymmärtää miten kukaan saa näin hienoja kynsiä aikaiseksi, ihan mielettömät! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis älähän nyt, mä en yhtään käsitä sun leimaustaitojas! Se kun on sellaista rakettitiedettä että huhhuh :D Kiitos kuitenkin kauniista kehuista <3

   Poista
 5. Ei jestas! Mää en voi olla toistamatta itteäni, sää oot niiiiiin taitava käsin maalaaja et huhhuh! <3 Upeat ja ihana idea. :3

  VastaaPoista
 6. Wau! Nää on kyllä niin hienot!

  VastaaPoista
 7. Upeat! Ihanan tunnelmallinen maisema. Tuo tausta on tosi kaunis ja en tajua miten olet saanut maalattua noin tarkkoja noista silueteista. Itsekin haluaisin maalailla siluetteja, mutta en ole uskaltanut. Millainen ja minkä merkkinen sivellin sulla on käytössä noissa tarkoissa maalauksissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset kehuista, ihan vetää sanattomaksi ♥ Siveltimeni ovat melkoista pilipali-tavaraa, kun en ole saanut aikaiseksi vielä hankkia oikeasti hyviä. Tekstissä mainitsinkin, että tarkkoihin maalauksiin käytin (ja yleensäkin käytän) itse leikkelemääni sutia. Kyseessä siis Ebayn akryylikynsien rakentamiseen tarkoitettu sivellin (niissä on mukavan tukevat karvat ja siksi tykkään) josta olen leikannut lähes kaikki karvat pois ja loppuja karvoja vielä leikaten lyhentänyt. Saman voi tehdä mille vain kotoa löytyvälle pensselille, leikkaa vain karvoja vähitellen ja välissä testaa millaista jälkeä tulee. Näin olen saanut ihan kiitettävästi toimivia siveltimiä itselleni, ainoa ongelma niiden kanssa on vain kestävyys, eli alkavat nopeasti hapsottamaan. Pitäisi siis itsekin alkaa perehtymään oikeasti hyviin siveltimiin :D

   Poista
  2. Saksimallahan sitä tosiaan saa niin ohuen sudin kun haluaa. Mulla on aika paljon siveltimiä laatikoissa pyörimässä mitä en käytä eli tarvii vaan alkaa leikellä. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 8. Todella kauniit ja taitavasti tehdyt, en ikinä eläissäni kykenisi moiseen, upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, suuret kiitokset! ♥ Mutta hei, älä ikinä sano ei ikinä ;)

   Poista
 9. Huhhuh ,nyt lähti jalat alta. Ihanan dramaattinen maalaus : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nyyh sun kanssas :') Iso kiitos! ♥

   Poista
 10. Täälläkin pakko vielä ihastella näitä, aivan upeat!

  VastaaPoista
 11. Näitä ei voi kuin ihastella. <3 Upeat!

  VastaaPoista
 12. Ihan huikeat. :o Mahtava tunnelma ja loistava toteutus.

  VastaaPoista
 13. Jestas miten upeet :o ♥ älyttömän hienot maalaukset!

  VastaaPoista
 14. amazing!!

  www.milimanicure.blogspot.co.uk

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥