torstai 14. tammikuuta 2016

Glitterviikko: Helppo glitterliuku

// Glitterviikko (11.-17.01.2015) on teemaviikko, jonka aikana esittelen seitsemän erilaista ideaa glitterlakkojen käyttämiseen.

Tiedättehän ne päivät, kun edelliset lakat on kuluneet, mutta aika ei millään riittäisi kynsien laittamiseen? Itse rakastan monimutkaisten ja pikkutarkkojen lakkausten toteuttamista, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta. On myös paljon ihmisiä, jotka haluavat näyttävät kynnet mahdollisimman vähällä vaivalla, ja yksi yksinkertaisimmista keinoista saada sellaiset onkin tänään esiteltävä glitterliuku.

Päivän lakan roolia toimittaa Mavalan juhlakokoelman Glam Style. Kyseessä on tuttuun tapaan hexagon-glittereillä täytetty kirkaspohjainen kimallelakka. Glam Style on hyvin omaperäinen tapaus siinä mielessä, että lakan pääelementtinä toimii suuret ruskeat glitterit jotka eivät ole mattaglittereitä. Tällaisiin törmää harvoin, ja omaa silmääni ne ainakin miellyttävät oikein kovasti. Ruskeiden glittereiden lisäksi lakasta löytyy pienempiä kultaisia hexagoneja kahdessa eri koossa. Tikulla lakkaa yksi kerros valkoisen päällä ja kerros pikakuivattajaa tasoittamassa pintaa.

Lakkauksen aloitin niin kutsutulla ranskislakalla, eli läpikuultavalla nudella. Oma ranskislakkani on Essencen Sweet as candy, jota on kynsillä yksi kerros. Ranskislakan kuivuttua kastoin vanupuikon vesilasiin, ravistin siitä tippuvat vedet pois ja kastoin sen Glam Stylen pulloon. Seuraavaksi töpöttelin lakkaa liukuvasti kynsien kärjistä tyveä kohti. Aina kun vanupuikosta alkoi irrota nöyhtää, vaihdoin sen uuteen.

Jotta glitterliu'usta tulisi nopeammin peittävä, voi alle töpöttää ensin jotain toista (saman väristä) lakkaa. Tällä kertaa en itse niin tehnyt, mutta se on suositeltavaa. Tällöin glitterlakkaa ei kasaudu niin paljoa ja kynnetkin saa nopeammin valmiiksi. Glitterliu'un voi tehdä myös värilakan päälle, ja sen voi liu'uttaa ihan mistä suunnasta haluaa. Vaihtoehtoja on monia!

Lopuksi haluan jakaa teille vielä kivan vinkin glitterien poistoon liittyen. Paksut kerrokset glitterlakkoja saattavat helposti alkaa kaduttamaan poistovaiheessa, mutta ratkaisu on onneksi olemassa. Markkinoilla myydään useita eri peel off -lakkoja, joita voi käyttää glittereiden alla jolloin koko lakat saa poistettua vain vetämällä ne kynneltä kokonaisina laattoina. Itse en tällaista omista, mutta olen hyvin iloinen luettuani BunnyTailNails -blogista, että Seche Viteä (pikakuivattava päällyslakka jota voi ostaa esimerkiksi Kicksistä) voi käyttää myös peel off -lakkana. Olen nyt testannut vinkin toimivaksi, ja halusin sen teillekin heti päästä kertomaan! Aloita siis lakkaus kerroksella Seche Viteä, ja lakkaa kynnet tämän jälkeen normaalisti. Kun haluat poistaa lakat, voit vain vetää ne laattoina irti kynttä vahingoittamatta. Tietystikään lakat eivät ikuisuuksia tällä tavalla pysy, vaan saattavat irrota itsestäänkin. Itselläni lakat pysyivät kuitenkin kaksi päivää hyvänä Seche Viten päällä, jonka jälkeen ne poistin ja silloin oli vain toisen käden peukalon reunassa pientä repsotusta.


Kuinka usein te käytätte glitterlakkoja kynsillä?
*** Mavalan lakka saatu maahantuojalta

16 kommenttia:

 1. Voi luoja miten kauniit. <3
  Kyllä kuule on useasti tullut kirottua, kun olen unohtanut laittaa glitterlakan alle peel offin ja se poisto on ollut tuskaistakin tuskempaa. Nykyään onneksi sen yleisimmin muistaa ja poisto onkin vaivatonta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohh kiitos Fani! <3 :')
   Heh, mulla ei ole edes ollut mitään peel offia vaikka monesti oon ostamista miettinyt! Nyt pitää kyllä oikeasti harkita sellaisen hankkimista, kun tääkin helpotti elämää jo niin paljon. Ei tarvitse enää ikinä nyhvätä lakkojen poiston kanssa tuntia (sitäkin on tapahtunut) :D

   Poista
 2. Mä van täällä ihailen näitä glitterpommeja sun kynsillä! Onneksi sain tän kokoelman joululahjaksi niin pääsen itsekin sotkemaan. Nää on niin nättejä :). Mä laitan nykyään kaikille kynsille ihan suosiolla sechen alle ennen lakkoja, kun en tiedä mitä glittermönjää siihen tulee päälle siroteltua. Onneksi geeleiltä ei lähde cremetkään repsottelemaan, vaikka on seche peel offina alla. Auttaa kuitenkin huimasti poistovaiheessa :). Kyllä mun ehkä kohta on tartuttava noihin pulloihin, kun sä postaat niin kauniita glitterkynsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, huimasti kiitoksia Malle tästä ihanasta kommentista! ♥♥ Mä en malta odottaa että nään nää sunkin kynsillä :)

   Poista
 3. Oih, ihanat nämäkin kynnet ^.^

  VastaaPoista
 4. Upeat! Onpas kivan värinen tuo Glam Style! Glitterliukuja tulee tehtyä itsekin aika usein. On niin ihanan näyttävä, mutta helppo toteuttaa että on pelastanut monet kiireiset lakkaustuokiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enail! :) ♥ Glitterliuku on kyllä juurikin loistava kiireisen lakkaushetken pelastaja :)

   Poista
 5. Jestas miten kauniit♥ Tarvinkohan mä sittenkin Glam Stylen :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥