maanantai 17. lokakuuta 2016

Juhlaviikko: Harjoitus tekee mestarin

Huomenna on kulunut tasan kaksi vuotta siitä, kun blogin perustin. Ensimmäinen blogipostaukseni käsitteli sitä, kuka minä olen, ja miksi minä haluan blogata kynsistä. Suurin syy blogille oli tuolloin se, että halusin kehittyä kynsitaiteilijana, ja se on edelleen yksi suurimmista syistä bloggaukseeni. Tuolloin kutsuin teidät, ihanat lukijani kulkemaan kanssani matkaa kohti tuntematonta, matkaa kehityksen tiellä. Haaveet oli suuret, mutta silti olen päässyt pidemmälle kuin osasin kuvitellakaan. Joka päivä opin uutta, ja joka päivä blogi tuo elämääni jotain uutta ja jännittävää. Oli se sitten liikuttavan kaunis kommentti tai mielenkiintoinen yhteistyöehdotus, olen jatkuvasti täpinöissäni sen suhteen, että mitä ihanaa blogiharrastukseni tänään tarjoaakaan. En usko, että osaisin enää elää ilman blogia - saati sitten kynsiä. 

Kynsien suhteen olen päässyt jo hyvin pitkälle. Välillä tuntuu, että taitoni kehittyvät valtavin harppauksin, ja välillä liikun vain pieniä askelia eteenpäin. Aina kuitenkin näen edistystä. Monesti kritisoinkin blogissa töitäni, ja toivon, ettei kukaan teistä ymmärrä sitä väärin. En hae "säälikehuja" tai koe muutenkaan olevani mitenkään huono näissä hommissa, mutta tiedän että voisin olla parempi. Sillä silloin, kun ajattelet olevasi valmis jonkin taidon kohdalla -olevasi suoranainen mestari-, silloin loppuu kehittyminen. Tutkiskeleva, realistinen kritiikki ajaa aina eteenpäin. 

Tämän viikon ajan, maanantaista perjantaihin, tullaan tässä blogissa keskittymään kehitykseen ja juhlistamaan sitä. Tulen viikon aikana toteuttamaan useita vanhoja lakkauksiani uudestaan, ja tähtään joka kerta korkeammalle. Lakkaukset valitsen arpomalla kaikkien postausten joukosta jonkun satunnaisen lakkauksen jonka pohjalta suunnittelen uuden, mielestäni paremman version. Katsotaan kuinka käy.

Ennen lakkauksen arvontaa laskin kuukaudet joiden aikana olen blogannut (24) ja arvoin Random.org:in avulla niistä yhden. Numeroksi osui 12. Se oli syyskuu 2015, ja siinä kuussa oli 24 lakkausta. Arvoin siis jälleen numeron 1-24 väliltä joka oli tällä kertaa 6. Kuukauden kuudes postaus käsitteli Kiroilevaa siiliä, ja se löytyy täältä. 

Ensimmäisenä tutkin postauksen kynsiä, ja googlasin kuvia Kiroilevasta siilistä. Vertailin omaa siiliäni ja Kiroilevaa siiliä keskenään ja havaitsin monia erilaisuuksia niissä. Omani oli liian tasaisesti väritetty, kuono oli turhan pieni ja siilin piikitkin melko lyhyet. Kiroilevaksi siiliksi sen ilmekään ei ollut mikään osuvin. Myös kynsien tausta oli hieman tylsä, ja lakkauksesta puuttui kaikki sarjakuvamaisuus. Nämä havainnot tehtyäni oli uuden yrityksen aika. 

Tällä kertaa lakkasin kaikki kynnet valkoisiksi Sally Hansenin White Onella, sarjakuvia mukaillen. Siilejä näkee luonnossa usein lehtikasoissa, joten päätin, että lehtiä oli kynsille lisättävä. Halusin myös kirjoittaa kynsille jotain, joten jätin keskisormen ja nimettömän vapaaksi siiliä ja kirjoitusta varten. Muille kynsille maalasin lehtiä ensin erivärisillä akryylimaaleilla, jonka jälkeen lisäsin niihin yksityiskohtia mustalla akryylimaalilla. Siilin maalasin pomppimaan kiukkuisena nimettömään, ja siinä vaiheessa keskisormen lentävä lause olikin jo helppo keksiä. Jos en työskentelisi koulussa, lukisi siinä varmaan "***** SYKSY!!", mutta hauskalta tuo näyttää tuollaisenaankin. 

Kynnet viimeistelin Seche Vitellä, ja lopputuloksesta olen oikeasti ylpeä. On mahtavaa huomata, kuinka paljon parempaan sitä pystyykään, kun vähän analysoi töitään. 


Kiitos kaikille teille tuesta ja tsemppauksesta tällä loputtomalla matkalla kohti kehitystä! Ilman teitä ei tätä blogia varmaan enää olisikaan ♥

43 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Noh, temppuilee tämä kone.. piti sanoa, että noi on ihku ihanat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein syvä kumarrus ja paljon kiitoksia!! ♥

   Poista
 3. Hienot kynnet ja kiva postausidea. On nuo vanhatkin kynnet kivat, ne on vaan söpömpi versio. Minä olen samalla tavoin kriittinen omia kynsiä kohtaan. Mutta joskus pelottaa, että saavutan omat rajani, enkä enää kehity kynsien tekemisessä. Ootko muuten ikinä harkinnut opettelevasi myös geelien/akryylien tekemistä (vai osaatko jo)? Itse olen vakavasti harkinnut sitä, koska se avaisi paljon uusia mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon paljon kiitoksia Yue! ♥ Niitä omia rajojaan ei saa pelätä, kyllä on mahdollista että ne ainakin joillain osa-alueilla joskus tulee vastaan, mutta kun kynsienkin laitossa on niin paljon erilaisia mahdollisuuksia että eiköhän sitä aina ole varaa kehittyä ja oppia uutta :)

   Akryylikynsikurssista olen haaveillut viimeiset pari vuotta, ja nyt on vihdoin säästötkin kasassa sitä varten. Minulla on muutama vaihtoehto että kenen koulutettavaksi haluan päästä, mutta heillä ei ole tiedossa vielä seuraavia alkavia koulutuksia. Oletko sinä katsellut jo eri vaihtoehtoja, kenen koulutukseen haluaisit/mitä arvelisit parhaaksi? Entä aiotko mennä geeli- vai akryylikurssille? :)

   Poista
  2. Oonhan minä joskus etsinyt netistä eri geelikynsikoulutuksia, mutta en löytänyt mitään sopivia. Kaikki koulutukset tuntui olevan tosi lyhyitä, mutta maksoivat silti mansikoita. Ja sitten vielä muut matkustus- ja asumiskulut siihen päälle, niin se on jo aika iso sijoitus. Ja ennen kuin maksaisin mitään suuria summia haluaisin tietää, että onko se koulutus oikeasti hyvä, kun joskus kuulee kauhujuttuja... Nyt viime vuosina en kyllä ole etsinyt mitään. Mieluummin menisin geelikurssille, koska ainakin se akryylineste, joka mulla on haisee kauhealta. :D

   Poista
 4. Kyllä toi sun viime vuotinen siiliki on aivan mahtavan hyvä, mut totta et se ei oo kovin kiroilevan siilin näköinen. Tän vuotiset siilikynnet on mainiot, ja siilikin ihan ittensä näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih, tässähän ihan punastuu! :') ♥ Kiitos ihanasta kommentista ja kehuista Heidi <3 :)

   Viime vuoden siilistä muistan, että pidin siitä aikanaan ja oikeasti ihastelin niitä kynsiä. Mutta ei ne niin esikuvansa näköiset olleet että täysin tyytyväinen olisin silloinkaan ollut :)

   Poista
 5. IHANAT!!! Mä sitten rakastan tuota v..tun siiliä!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄÄH kiitos kiitos! :D Niin ihana kommentti <3<3

   Poista
 6. On syytäkin olla ylpeä, aivan mahtavat kynnet!

  VastaaPoista
 7. Vähäkö mahtava postausidea! Iihanat kynnet, nii onnistunu :)

  VastaaPoista
 8. Hauska postausidea! Onnittelut syntsien johdosta ja vaikka en henk koht pidä kiroilevasta siilistä, kynnet on kyllä tosi hienot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superisti kiitoksia niin kehuista kuin onnitteluistakin Sissi <3 <3 :')

   Poista
 9. Onnea 2-vuotiaalle! Kehitystä sulla on toki tapahtunut matkan varrella, mutta muistan kyllä ajatelleeni blogia aloittaessasi että olet jo heti niin hyvä, eikä bloggaaminenkaan lähtenyt mistään jäätävän rumista kynsistä ja kynsikuvista (- kuten esim. itselläni). :D
  Kivat siili-kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua miten mä liikutuin tästä sun kommentista ♥♥ :') Kyllä ne kynnet aika kamalia oli alussa ainakin silloin tällöin, toki välillä niitä onnistumisiakin oli :)

   Kiitos vielä kehuista, onnitteluista ja kauniista sanoistasi <3

   Poista
 10. Aivan huikeat kynnet taas kerran ja syndehalit täältä <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään, kiitos ihana <3<3 Haleja sinnekin! :)

   Poista
 11. Hauskoja postauksia luvassa siis! :) Onnittelut 2-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, toivottavasti! :D Kiitos paljon Belegwen <3

   Poista
 12. Hyvää syntymäpäivää blogille! Ja voi että miten suloiset kynnet, Kiroileva siili on ihanan sympaattinen hahmo ja sopii hienosti myös kynsiä koristamaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kovasti kiitoksia! ♥♥ Kiroileva siili on kyllä niin symppis, oon siitä aina tykännyt :D

   Poista
 13. Parhaat kynnet ikinä ;) (lempparisarjis!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, kiitos Päivi! :D ♥ Kiroileva siili on kyllä ihan mahtava sarjis :D

   Poista
 14. Uskomattoman upeat kynnet! Paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 15. Vau tosi hienot kynnet! :) Hyvää huomista blogisynttäriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih sentään, kiitos paljon Johanna! <3

   Poista
 16. Vau tosi hienot kynnet! :) Hyvää huomista blogisynttäriä!

  VastaaPoista
 17. Voi ei kuinka söpöt kynnet ♥_♥
  Oikein paljon onnea 2-vuotiaalle blogille! ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos Nanne! ♥♥ Niin kehuista kuin onnitteluistakin :)

   Poista
 18. Onnea <3 ihan super mahtava lakkaus!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥